Celoroční pohár přípravek SK Přerov

Pro letošní školní rok jsme s trenéry přípravek připravili pro naše nejmladší atlety a atletky novinku - Celoroční pohár přípravek SK Přerov. Od září až do června budou děti sbírat body nejen za výkony v různých soutěžích, ale také za docházku na tréninky nebo třeba za účast na různých akcích. Šanci se dobře umístit má prostě každý!

KATEGORIE
Děti budou rozděleny do 3 věkových kategorií podle tréninkových skupin, ve kterých trénují - tedy závodní přípravka, minipřípravka a atletická školka. Zvlášť budou soutěžit chlapci a děvčata.

DISCIPLÍNY
Budou probíhat jak výkonnostní soutěže (zpravidla bude měřeno na trénincích, popř. bude do poháru zařazen některý ze závodů, který budeme pořádat), tak výzvy, ve kterých půjde především o to se zúčastnit. Hodnotit budeme také docházku na tréninky. Možnosti, jak se dostat k bodům, jsou tedy různé a nebudou na rozdíl od klasických závodů zvýhodněni ti, kteří mají lepší výkonnost, ale prosadit se může kdokoliv i svou pílí a aktivitou.

BODOVÁNÍ
Výkonnostní soutěže - 1. místo 30 bodů, 2. místo 28 bodů, 3. místo 26 bodů, 4.-10. místo 20 bodů, 11.-20. místo 10 bodů, 21.-x. místo 5 bodů. V případě shodného výkonu se děti o umístění i body dělí.
Výzvy, kde jde o to se zúčastnit - 40 bodů pro každého, kdo se zúčastní
Docházka na tréninky - závodní přípravka a minipřípravka – 3 body za každou účast na tréninku; atletická školka – 6 bodů za každou účast na tréninku. Chápeme, že děti bývají nemocné nebo se z různých důvodů nemohou tréninku účastnit pokaždé. Proto body za docházku sice počítáme, ale v celkovém součtu za celý rok budou mít menší podíl než ostatní soutěže a výzvy.
Bonusové body - I ty jsou v plánu. Například hned u první výzvy (viz níže) za odeslání fotografie dostane každý bonusových 10 bodů! Zvažujeme také některé tréninky, kdy je obecně slabší účast, bodově více ohodnotit (např. poslední trénink před Vánoci). Vše ale bude vždy včas vyhlášeno, nikdy se nestane, že budeme vyhlašovat udělení bonusových bodů zpětně.

Do celkového pořadí se tyto všechny body budou samozřejmě sčítat. Pokud nebude přímo u konkrétní disciplíny vyhlášeno jinak, nebudou se jednotlivé disciplíny vyhodnocovat samostatně.

PRŮBĚŽNÉ VÝSLEDKY
Vše budeme průběžně zveřejňovat ZDE.

WEBOVÁ KLUBOVNA
Celoroční pohár je propojen také s naší webovou klubovnou. Už děti splnily výzvu nebo soutěž? Mohou si označit jako splněné v klubovně a postupně tak kompletovat i svou sbírku tady. Webová klubovna vznikla loni jako náhrada za tréninky, když jsme se během lockdownu nemohli pravidelně scházet. Rádi bychom na tento projekt dále navázali. Tréninky na doma z loňského školního roku jsou všem stále volně přístupné, takže kdo ještě nemá splněno a nebo si chce splnit znovu, stále může. :-) Pokud jste zapomněli své přihlašovací údaje, prosím, kontaktujte trenérku Martinu Koutňákovou (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.) - váš původní účet zpřístupníme, netvořte si další!

SOUTĚŽNÍ DISCIPLÍNY
A konečně se dostáváme k tomu, na co všichni čekáte - v čem se bude soutěžit! Ono už se vlastně soutěžit začalo - postupně během září a října na trénincích měříme výkony ve sprintu, skoku z místa a hodu. Konkrétněji pak závodní přípravka a minipřípravka soutěží v běhu na 50 m, skoku z místa a autovém hodu 1 kg medicinbalem, zatímco atletická školka běží 30 m, skáče s místa a háže míčky na cíl.

Tyto disciplíny nejpozději během prvního týdne v listopadu uzavřeme a budeme znát první konečné výsledky!

A rovnou vyhlašujeme i PRVNÍ VÝZVU o 40 bodů a k tomu dalších 10 bonusových! Na Rusavě jsme pro děti ukryli SKešku (obdoba kešky známé z hry geocaching). Úkol zní tedy jasně: SKešku najít a podepsat se do bločku, který v ní najdete. Raději si s sebou vezměte i něco na psaní. Pro každého, kdo zašle i fotku z výletu (nemusí být přímo od SKešky), máme připravených dalších 10 bodů. Pokud chcete body za splnění zapsat ihned a nečekat až na skončení výzvy, pošlete i foto bločku, kde bude vidět, že jste se zapsali. SKeška bude přístupná do konce listopadu 2021.

Souřadnice SKEšky (poloha je měřená mobilem, přesnost je tedy plus mínus 30 m)
Nápověda - pokud nebudete moct najít a nebo se chcete podívat na nápovědu, tak klikněte sem a pro ještě podrobnější nápovědu sem

Máme pro vás i tip na výlet, kudy ke SKešce - mapa

Těšíme se na všechny fotky z výletu! Posílejte je trenérce Martině Koutňákové (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.). A hlavně si výlet užijte! :-)

Přehled všech soutěží, propozic a výsledků

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.