Narodili jste se na podzim? To většina členů našeho oddílu taky.

Vytisknout

Sezóna pomalu končí, závody v nedohlednu a protože nemám co publikovat na stránky, rozhodla jsem se zpracovat malou statistiku našeho oddílu. A tentokrát mi nešlo o výkony ani o docházku na tréninky, ale o zastoupení mužů, žen a jednotlivých znamení horoskopu v našem oddíle. Data jsou to (alespoň pro mě) docela překvapivá, však posuďte sami.

Už první zajímavý fakt je poměr mužů vůči ženám, kdy, vezmeme-li v úvahu všechny členy oddílu, připadá na jednu ženu 1,68 muže a pomineme-li přípravku (děti do 11 let včetně), je to dokonce 1,84 muže! Všimli jste si toho někdy?

 Zastoupení členů podle pohlaví starších 12 let (nahoře), zastoupení všech členů (dole)

 

Co do ročního období narození mají suverénně nejsilnější zastoupení "podzimňáci", druhých "zimních" je také hodně, za to mezi "jarňáky" a "letňáky" už náš oddíl tak populární není. Pokud se podíváme na členy ve věku od 18 let včetně, poměry se nám trošičku vyrovnají a členů narozených v létě bude stále nejméně.

Zastoupení všech členů podle ročního období narození (nahoře), zastoupení členů starších 18 let (dole)

 

Pokud se zaměříme na to, která znamení horoskopu preferují atletiku, přijdeme zkrátka. Naše řady jsou v tomto ohledu poměrně hodně vyrovnané, až na panny, kterých je téměř dvojnásobek co ostatních znamení a lvy, kterých je zase o fous méně. U členů od 18 let už to však tak jednoznačné není, nejvíce máme opět panen, které doplňují kozorozi a v těsném závěsu se drží štíři. Znamení lva reprezentuje pouze jedna lvice, která vlastně ani není přerovačka (schválně, jestli víte, kdo to je :-) ).

Zastoupení všech členů podle znamení horoskopu (nahoře), zastoupení členů starších 18 let (dole)

 

A poslední dechberoucí graf- zastoupení trenérů, kteří v současné době působí v našem oddíle, je také zcela jednoznačné a kopíruje vlastně předchozí zjištěné fakty. A pro ty, co to neví- trenéři těch úplně nejmladších dětí jsou z té jedné silné trojky.

 Pozn.: Údaje odpovídají stavu členské základny ke dni 19.9.2012, takže většina letošních zářijových nováčků v této statistice není započítána.