Novinky z dění v SK Přerov

Vlivem pracovního a tréninkového zaneprázdnění jsem opět již delší čas nic nepublikovala, za což se všem věrným čtenářům našich stránek omlouvám. Slibuji, že se polepším a pokusím se sem doplnit to, co jsem zanedbala.

 

Asi nejdůležitejší událostí minulých dnů byl Jarní běh, který pořádal náš oddíl. Počasí bylo vskutku jarní- rtuť teploměru byla pod bodem mrazu, foukal čerstvý vítr a chvíli i sněžilo. Paráda. Mládežnické kategorie opanovali šternberští atleti, jimž ještě jednou gratuluji. Nutno podotknout, že z našich závodníků se ti nejlepší momentálně připravují na nadcházející sezonu na Kanárských ostrovech, tudíž se Jarního běhu nezúčastnili.

Na „Kanáry“ odjela mimo jiné také naše ženská štafeta na 4x400 m, která po krátké odmlce hodlá opět prohánět ostatní druholigové výběry. Ambiciózní kvarteto Běhalová, Vilémová, Koutňáková a Müllerová se do toho vskutku opřelo a tvoří si jeden tréninkový osobák za druhým. Čtvrtku pod 60 sekund již zvládnou všechny.

P1060687429441 478802455501638 1869901154 n

Foto č. 1- Koutňáková, Müllerová, Běhalová a Vilémová po doběhu štafety v Šumperku

Foto č. 2- Koutňáková na soustředění na Kanárských ostrovech

 

Smůla bohužel dostihla Alču Müllerovou, která si tréninkově střihla oddílové víceboje a v prudké neklopené zatáčce olomoucké haly si přivodila mnohačetná zranění. Ani to ji však neodradilo a trénuje dál. „Před tréninkem místo hroznového cukru zobu brufen a cítím se skvěle,“ usmívá se Alča.

P1120011

Foto č. 3- Alča při tréninku- obdivuhodné!

 

Z Kanárských ostrovů se také hlásí duo přerovských oštěpařů Eda Březík a Alda Říhošek. „Přes zimu jsem bušil v posilovně dvakrát týdně, zbytek času jsem věnoval regeneraci u piva. Tato metoda se mi osvědčila, nabral jsem hodně hrubé síly a hmoty. Teď to jen přetavit do oštěpu. Troufám si tvrdit, že pokud zůstanu zdravý, bude to lítat hodně daleko,“ popisuje bývalý výborný tyčkař svou přípravu. Alda přikyvuje: „Překážky už mě omrzely, letos jednoznačně upřednostňuju vrhy.“

P1120386

Foto č. 4- Eda Březík a Alda Říhošek pilují techniku

 

Ambiciózní jsou i trenéři přípravek. „Pro letošní rok je naším cílem porazit družstvo AK Olomouc a probojovat se do celostátního finále, kde bychom se rádi umístili na medailových pozicích,“ přibližuje plány šéftrenér přípravek Jan Koňařík (známý především jako Koňas). „Z tohoto důvodu jsme v záři uspořádali nábor nových dětí, bylo jich asi dvakrát více než v červnu. V současné chvíli jsme na polovině a do závodů už přežijí opravdu jen ti nejlepší.“ Na tréninku panují vskutku spartánské podmínky. „Naším vzorem jsou tréninková centra v Číně,“ potvrzuje jedna z trenérek, která si nepřála být jmenována.

Fotografie1142Fotografie1153

Foto č. 5- Slovo trenéra je svaté (Jana Bednaříková)

Foto č. 6- Děti krouží kolem tělocvičny jako ovce

 

Atmosféra na trénincích houstne a to se pochopitelně projevuje i v soukromí. Vztah Kajsy a Koňase je v troskách, na obzoru je však jiná sličná děva připravená Kajsu kdykoliv zastoupit.

P1160534

Foto č. 7- Kajsa se točí zády ke Koňasovi s Koutňou.

 

A rýsuje se i další nový vztah.

015

Foto č. 8- Duff a Zambo na soustředění na Rusavě.

 

Budoucí úspěchy SK Přerov zaručuje Michal Jančík (Prcek). V únoru se oženil a se svou chotí Markétou očekávají prvního potomka. Další však budou neprodleně následovat. „Chci být něco jako ústřední dodavatel mladých atletů pro SK Přerov,“ říká.

009

Foto č. 9- Hrdý člen SK Přerov- Prcek.

 

 

UPOZORNĚNÍ: Článek neberte příliš vážně, jedná se o aprílový žertík.

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.