Letní sezóna je zrušena!

Dnes, tedy 1. dubna 2018, obdržely všechny atletické oddíly oficiální stanovisko Českého atletického svazu (dále jen ČAS) o zrušení letní části atletické sezóny. ČAS tuto změnu vysvětluje nečekaným návratem zimy, kdy se v následujících týdnech očekává návrat sněhové pokrývky a nebude tak možné závodit na dráze.

Veškeré venkovní soutěže jsou tak zrušeny. Výkonný výbor ČAS momentálně intenzivně pracuje na nové termínové listině, ve které se předpokládá přeložení co možná nejvíce soutěží do haly. Vzhledem k omezenému množství hal v ČR však nelze předpokládat, že se bude jednat o plnohodnotnou náhradu. Zvažuje se také to, zda do termínové listiny zařadit mistrovské soutěže jednotlivců (Mistrovství ČR a Mistrovství Moravy a Slezska), neboť by došlo ke kuriózní situaci, kdy bychom v jednom roce měli dva halové mistry ČR nebo Moravy a Slezska v každé disciplíně.

Aktuální situace na stadionu SK Přerov.

K úpravě došlo také v našem přerovském kalendáři, kdy budou na programu na místo XY. jarních házení mítinky zimní. Po prvním zimním a prvním jarním házení se tak pomyslně vrátíme zpět v čase a 4. dubna na místo 2. jarního házení proběhne 2. zimní házení.

S nečekaným ochlazením souvisí také změny v tréninkovém procesu. Místo plánovaného návratu na stadion budeme až do odvolání stále trénovat v tělocvičnách podle zimního rozpisu! Přípravka, která měla 24. dubna zahájit sezónu na domácí půdě, ale nepřijde zkrátka. Operativně jsme na stejný termín zařadili závody v bobování na valech na stadioně, dále v běhu s obsazenými boby na 400 metrů a také v hodu sněhovými koulemi na terč.

Navíc jsme museli stornovat slibovanou dodávku oddílových doplňků. Místo triček, dresů a tenkých bundiček se však můžete těšit na oddílové oteplováky, teplé péřové bundy a kulichy! V případě zájmu se nebráníme rozšíření sortimentu o další zimní doplňky.

Další informace k vývoji počasí najdete zde.

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.