Kolomazník a Skřeček budou reprezentovat Olomoucký kraj na LODM

V sobotu 24.6.2017 bude v Brně zahájena Letní Olympiáda dětí a mládeže (LODM). Atletická část se koná od pondělí 26.6. do středy 28.6.2017 a proběhne na stadionu VUT Pod Palackého vrchem. Olomoucký kraj budou mimo jiné reprezentovat také starší žáci David Skřeček a Jonáš Kolomazník. David se představí v běhu na 300 metrů a v dálce, Jonáš poběží 100 m př. a bude vrhat koulí.

Oba přitom budou patřit mezi favority na přední místa ve svých disciplínách. Jonáš Kolomazník totiž vede letošní republikové tabulky ve vrhu koulí - letos totiž dokázal posunout své maximum postupně až na 16,06 m! Druhá příčka mu patří v běhu na 100 m překážek (13,58 s), přičemž o pět setin vede olomoucký Samuel Lawson. Soupeři nejen z vícebojařského MČR tak tentokrát budou hájit stejné barvy.

David Skřeček je díky svému přerovskému rekordu v tabulkách dálkařů třetí, když skočil skvělých 649 cm. Lepší letos byli jen českobudějovický Tomáš Kratochvíl (694 cm) a olomoucký Samuel Lawson (667 cm). Všechny tři přitom uvidíme ve společné soutěži na LODM. Skřeček bude startovat také v běhu na 300 metrů, ve kterém je také v tabulkách vysoko, a sice na 14. místě za čas 38,10 s.

Stejně jako na "opravdové" olympiádě bude ale potřeba se v technických disciplínách kvalifikovat do finále. Do něj postoupí všichni, kteří splní kvalifikační limit a pokud těchto závodníků bude méně než 12, postoupí 12 nejlepších z kvalifikace. V bězích na 100 m př. i na 300 metrů postupují všichni vítězové rozběhů a finále bude doplněno dalšími čtyřmi s nejlepšími časy. V obou disciplínách se poběží 4 rozběhy.

V akci budou naši chlapci ve všech třech dnech, kdy bude probíhat atletika. Jako první se představí David Skřeček v kvalifikaci dálky, která je na programu v pondělí od 15:00. Finále se bude skákat o den později opět od 15:00. V pondělí nastoupí na start rozběhů na 100 m př. Jonáš Kolomazník, a to v 17:15. Osmička finalistů zaklekne do bloků v úterý v 16:45.

Rozběhy třístovky jsou na programu v úterý od 14:45 - tedy jen patnáct minut před dálkařským finále. V případě postupu mezi osmičku nejlepších poběží David ve středu v 9:45. Jistý start má téhož dne Jonáš v koulařském finále - zde totiž nebude probíhat kvalifikace. Závod začne v 9:30.

V případě nominace některého z našich závodníků do štafety na 4x60 m jim můžete držet pěsti až v úplném závěru - ve středu od 11:50.
 

Pěsti ale držte nejen našim atletům, ale celé výpravě Olomouckého kraje!

Výsledky budou zveřejňovány zde.
Časový pořad naleznete zde.

Přílohy:
Download this file (propozice-brno-atletika_v2.pdf)Propozice623 kB

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.