Ostravská hala přála osobním rekordům

V sobotu 16. prosince hostila hala v Ostravě-Vítkovicích Vánoční závody staršího žactva. Na těch se představili také tři atleti SK Přerov - David Skřeček, Gabriela Patalová a Kateřina Sehnálková. Děvčata se pro účast rozhodla až po úspěšných závodech o den dříve v Olomouci a jejich rozhodnutí se jim rozhodně vyplatilo. Se třemi osobními rekordy zazářila Gabriela Patalová a daleko od nich nebyl ani David Skřeček,který vybojoval dvě medaile!

David Skřeček zvítězil v běhu na 60 metrů překážek, když si v rozběhu vylepšil osobní rekord na 8,47 s a do finále postoupil z prvního místa. V něm znovu zopakoval svůj výkon z rozběhu a bral zlatou medaili. V dlouhodobých tabulkách Přerova se zařadil na druhé místo za Jonáše Kolomazníka (8,39 s) a na třetí místo posunul Rostislava Mališku (8,53 s). Skvěle běžel také závod na 300 metrů, ve kterém o pět setin nestačil pouze na polského závodníka Aleksandra Žuchovskeho. Časem 37,77 s vybojoval stříbrnou medaili a za svým vlastním přerovským rekordem zaostal o tři desetiny sekundy.

Gabriele Patalové medaile těsně unikla, když v dálce zaostala za třetí Terezou Vlčkovou (Atletika Poruba) o pouhé tři centimetry. Přesto se mohla radovat ze znovu vylepšeného osobního rekordu, když tentokrát doskočila až na 509 cm! Den starý osobák si zlepšila i v běhu na 60 m př. a posunula jej o dalších 9 setin na 10,08 s! Ve svém rozběhu zvítězila a celkově obsadila pěknou desátou příčku. Do startovních bloků zaklekla ještě jednou, a to v závodě na 150 metrů. I v něm si vylepšila halový osobní rekord a za výkon 20,69 s brala patnácté místo. Za tím absolutním osobákem z dráhy zaostala o dvě desetiny sekundy. Startovalo téměř 70 starších žákyň.

Jeden z rozběhů na 150 metrů starších žákyň ovládla přerovská děvčata - vlevo Gabriela Patalová a vpravo Kateřina Sehnálková.

Třetí do party přerovských závodníků byla Kateřina Sehnálková. Stejně jako Patalová i ona si vylepšila halový osobák v běhu na 150 metrů (20,94 s) a umístila se na 22. pozici. Halové maximum překonala i ve skoku dalekém, ve kterém předvedla 462 cm (17. místo). Ve skoku vysokém se jí podařilo překonat 144 cm a obsadila dvanácté místo. O 5 centimetrů výše už bylo tentokrát nad její síly. O den dříve však v Olomouci zvládla 150 cm, což je její nový osobní rekord.

Kompletní výsledky naleznete zde
Fotogalerie zde
Videogalerie zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.