Koubovým a Kroupové se dařilo v Otrokovicích, Kašpaříkovi v Hrabůvce

V sobotu 3. listopadu se v Otrokovicích běžel Memoriál Josefa Podmolíka v půlmaratonu, v rámci něhož byly na programu také dětské závody. V kategorii starší přípravky se dařilo Emě Kroupové, která na trati 750 metrů vybojovala bronzovou medaili za výkon 3:15 min a v celkovém pořadí mezi děvčaty i hochy byla pátá. Na celkovém desátém místě a pátém v kategorii se umístil Jonatan Kouba (3:27 min).

Starší žák Jáchym Kouba běžel 950 metrů a ve své kategorii bral druhé místo za výkon 3:14 min. Kompletní výsledky Memoriálu J. Podmolíka najdete zde.

Start závodu starší přípravky na Memoriálu Josefa Podmolíka - vlevo ve žlutém Ema Kroupová, vpravo ve žlutém Jonatan Kouba. (Zdroj: Sylva Koubová)

Ve stejný den se na 33. ročníku Hornické desítky představil Jiří Skřeček, který dosáhl času 41:06 min a bral 25. místo v kategorii mužů 40-44 let. Hornická desítka patří k jeho oblíbeným závodům, startoval zde již podeváté v řadě a celkově podesáté. Letos se navíc mohl radovat z osobního rekordu na místní trati. Závodilo se také mezi Libinou a Velkým Rabštejnem. Náročná trať připomínala běh do vrchu a startovní pole bylo kvalitně obsazeno. S osmým místem v kategorii B byl spokojen Tomáš Kašpařík, který trať dlouhou 13,8 km s převýšením 419 m (nastoupáno 841 m, naklesáno 422 m) zvládl za 1:13:12 hodiny.

Jiří Skřeček startoval na Hornické desítce podeváté v řadě. (Zdroj: Jiří Skřeček)

O týden dříve startoval Tomáš Kašpařík na Hrabovské desítce. "Trať byla náročná a vedla z Hrabůvky do Uhřínova a přes Kunzov zpět. Chvíli jsem i vedl, ale v seběhu jsem prvnímu v pořadí nestačil," komentoval svůj výkon Kašpařík. Za vítězem závodu Davidem Tvrdoněm zaostal Kašpařík o 15 vteřin a bral skvělé druhé místo. 9700 metrů oběhl za 42:09 min. Koncem října pokračovala také Olomoucká běžecká liga Říjnovým během Smetanovými sady. Přestože panovaly ideální běžecké podmínky, nebyl Tomáš Kašpařík se svým výkonem spokojen. V kategorii B uhájil pozici na stupních vítězů, když byl třetí, v celkovém pořadí ale obsadil až deváté místo (6550 m / 25:37 min).

Kompletní výsledky jsou ke stažení v příloze.

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.