Zdeněk Doležal má formu, druhý byl v Bezuchově i na Listoprďáku

Vytisknout

Listopad patřil běžeckým závodům. Jeden z těch tradičních jsme hostili také 17. listopadu na stadionu SK Přerov, ale běhalo se i jinde. O týden dříve se představili naši závodníci na běhu Bezuchov-Helfštýn-Bezuchov a týden po domácím závodu odstartoval další ročník Listoprďáku.

V Bezuchově se blýskl Zdeněk Doležal, který doběhl celkově čtvrtý. Osmnáct kilometrů v náročném terénu zvládl za 1:24:52 hodiny a v kategorii mužů 40-49 let bral druhé místo. Čtvrtý v kat. 50-59 let a celkově třicátý druhý doběhl Petr Punge (1:35:21 hod).

V dětském závodě na 600 metrů startovala Ema Kroupová, která v kategorii dívek narozených v letech 2007-2008 doběhla na druhém místě (2:15 min). Kompletní výsledky z Bezuchova najdete zde.

V sobotu 24. listopadu se v Týně nad Bečvou běžel již tradiční závod Listoprďák. Dařilo se znovu Zdeňku Doležalovi, který v kategorii mužů nad 40 let obsadil druhé místo. Trasu 9900 metrů vedenou lesními cestami a necestami na hřeben Maleníku a zpátky dolů k Bečvě uběhl za 45:35 minut. Celkově doběhl na deváté pozici. Jedenácté místo patřilo v cíli Tomáši Kašpaříkovi (46:29 min). "Tradičně jsem byl ve své kategorii čtvrtý. Nahoře jsem byl z mužů nad 40 let chvíli první, ale závodilo se i dolů…," prozradil běžec. Na osmém místě v téže kategorii doběhl Petr Punge (51:54 min, celkově 23. místo).

Start. Listoprďák je typický také tím, že se jej kromě "obyčejných" běžců účastní také masky. (Zdroj: Zonerama, Standa.foto)

V Týně byly na programu také závody dětí, výsledky ale zatím nejsou k dispozici. Výsledky hlavního závodu jsou ke stažení v příloze.