Mladší žactvo Olomouckého kraje vybojovalo na mezikrajovém utkání bronz

Mezikrajové utkání družstev mladšího žactva se konalo v sobotu 8. prosince v ostravské hale. Ve skupině C nastoupila čtyři moravská družstva - Olomoucký kraj, Jihomoravský kraj, Zlínský kraj a domácí Moravskoslezský kraj. Dařilo se děvčatům, reprezentantky našeho kraje byly nejúspěšnější. Hoši nakonec o tři body podlehli Zlínskému kraji a brali poslední čtvrté místo. V součtu všech bodů výkony olomouckého žactva stačily na bronzové medaile.

    Mladší žákyně Mladší žáci Smíšená štafeta Součet
1. Jihomoravský kraj 62 92 8 162
2. Moravskoslezský kraj 76 64 6 146
3. Olomoucký kraj 80 49 4 133
4. Zlínský kraj 41 52 2 95


Z atletického oddílu SK Přerov se do krajského výběru svými výkony nominovali Alice Drozdová, Silvie Beňová a Vojtěch Karlík.

Bronzové družstvo Olomouckého kraje. (Zdroj: KAS Olomouc)

Alice Drozdová se předvedla ve výborné formě a znovu vylepšila svůj vlastní přerovský rekord na 60 m překážek. Čas stáhla už na 9,52 vteřiny! V závodě suverénně zvítězila a pro družstvo zapsala 9 bodů za první místo. Poslední šanci vylepšil maximum mezi mladšími žákyněmi bude mít v pátek 14. prosince v Olomouci.

Startovala také ve smíšené štafetě B na 6x200 metrů. V ní ale nebodovala - body totiž mohla získat jen jedna (rychlejší) štafeta z každého kraje.

Na body bohužel nedosáhla ani Silvie Beňová ve vrhu koulí. Předvedla sice solidních 10,90 metrů a vylepšila svůj vlastní halový rekord (venku už dokázala vrhnout 11,32 m), ale další dvě závodnice Olomouckého kraje byly lepší a body braly ony.

V dálce se nedařilo Vojtěchu Karlíkovi. Třikrát se jeho výkon neměřil vůbec a další tři pokusy byly hluboko pod jeho možnostmi. Nejdelší pokus zapsal v páté sérii (405 cm) a bral jedenácté místo. Za svým osobním rekordem zůstal o více než 70 cm. Mimo bodování nastoupil v běhu na 800 metrů, ve kterém si spravil náladu a vylepšil si halový osobní rekord na 2:33,99 min. Za halovým přerovským rekordem Filipa Sehnala zůstal o necelou jednu vteřinu.

Vojtěch Karlík (číslo 83) atakoval přerovský rekord v běhu na 800 metrů, bohužel ale neúspěšně. (Zdroj: Atletika Poruba)

Všichni tři závodníci od ledna přecházejí do kategorie staršího žactva.

Kompletní výsledky zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.