V prosinci naši běžci startovali v Olomouci i na Pustevnách

Vytisknout

Ani prosinec neodradil běžce od závodění. Hned první prosincovou sobotu se na start postavil Tomáš Kašpařík v Olomouci a Petr a Samuel Pungeovi závodili na Pustevnách. Dobrých výsledků navíc dosáhli všichni tři.

Tomáš Kašpařík se představil na Mikulášském běhu v Olomouci. Běželo se 8800 metrů na stadionu a v Michalském výpadu. Přerovský běžec doběhl v kategorii B na pátém místě v čase 35:00 minut. "Trochu mě překvapil sníh, který začal padat chvíli před startem, ale nakonec závod měl aspoň hezkou atmosféru, byť byla trať místy kluzká. S umístěním jsem vzhledem k silné konkurenci spokojen," ohodnotil svůj výkon běžec.

 

Tomáš Kašpařík na Mikulášském běhu.

Úplně jiný typ závodu zvolili Pungeovi, kteří běželi do vrchu z Ráztoky na Pustevny. Na délce trati 5,7 km nastoupali 400 metrů. Petr Punge doběhl v kategorii C na pěkném šestém místě (celkově 84. místo) v čase 34:00 minut. Mladší žák Samuel Punge startoval mezi juniory a ani on se neztratil, když doběhl sedmý v kategorii (celkově 183. místo). Jeho čas (navíc po delší zdravotní pauze) byl 39:21 minut. Startovalo 265 běžců.

Samuel Punge se mezi dospělými rozhodně neztratil.

Výsledky obou závodů jsou ke stažení v příloze.