Václav Vandrovec uzavřel rok vítězstvím v Oseku

Vytisknout

Před koncem roku měli přerovští běžci napilno. Během Vánoc se uzavírala posledními dvěma závody Olomoucká běžecká liga, kde startoval Tomáš Kašpařík. Na sklonku roku se na silvestrovských bězích v Přerově a Oseku nad Bečvou představila sedmička našich vytrvalců.

Ve čtvrtek 20. prosince se v Olomouci běžel předposlední závod Olomoucké běžecké ligy. Na Prosincovém běhu Smetanovými sady startoval také Tomáš Kašpařík, který bral celkové čtvrté místo a ve své kategorii doběhl druhý. Trať měřila 6550 metrů a Kašpařík ji uběhl za 25:47 min. Posledního závodu tohoto seriálu roku 2018 se už nezúčastnil, přesto v celkovém pořadí obsadil velmi pěkné páté místo. V kategorii B je dokonce druhý.

Na Silvestrovském běhu v Oseku nad Bečvou uspěl (posledním dnem ještě dorostenec) Václav Vandrovec. Trať dlouhou 9,5 km uběhl za 33:13 min a v cíli byl první jak ve své kategorii, tak v celkovém pořadí! Společně s Petrem Kučerou se odpoutali od zbytku startovního pole, kterému nadělili více než minutu. Kučera bral nakonec druhé místo se ztrátou 9 vteřin. V dětském závodě na 1 km uspěl Radim Skopal, který v kategorii dětí nerozených 2007-2008 doběhl na třetím místě (4:37 min).

V kategorii mužů do 40 let zvítězil Václav Vandrovec (SK Přerov) před druhým Petrem Kučerou (Grymov) a třetím Petrem Vymazalem (Olomouc). (Zdroj: https://svaner.rajce.idnes.cz/)

Poslední den v roce se závodilo také v Přerově. V kategorii mužů do 40 let doběhl na pěkném druhém místě Radim Klimecký (28:19 min). Mezi juniory bral rovněž stříbro Oliver Punge (33:25 min) a mezi ženami byla třetí jeho maminka Barbora Punge-Puchalská (34:51 min). V kategorii veteránů nad 40 let doběhl třetí Zdeněk Doležal (28:28 min). Sekundovali mu šestý Petr Punge (31:09 min) a osmý Jiří Skřeček (31:31 min). Všechny kategorie běžely 7,5 km.

 

Výsledky všech závodů jsou ke stažení v příloze.