MČR mládeže: tři umístění ve finálové osmičce pro SK Přerov

Halové Mistrovství ČR juniorů a dorostu se konalo v sobotu 24. a neděli 25. února v Ostravě. Atletický oddíl SK Přerov zde reprezentovalo 6 talentovaných mladých sportovců. Na šampionát se navíc ve dvou disciplínách nominovali ještě junioři David Drštička a Nikola Dvorská, pro nemoc ale ani jeden z nich startovat nemohl.

O nejlepší výsledek naší výpravy se tentokrát postarala juniorka Veronika Čejnová ve skoku vysokém, když obsadila dělenou šestou pozici. Co do výkonu se jí ale závod příliš nepovedl, když překonala pouze 158 cm. O pět centimetrů výše už bylo bohužel nad její síly. Jejím sezónním maximem je 167 cm, osobní rekord má pak ještě o další tři centimetry výše.

 
Veronika Čejnová brala ve výšce juniorek dělené šesté místo. (Foto archiv - zdroj: Denisa Kisialová, www.jojka.cz)

Až do posledních metrů bojoval o páté místo dorostenec Václav Vandrovec v běhu na 3000 metrů. V těsném doběhu tří závodníků ale nakonec obsadil sedmou pozici. Navíc atakoval svůj vlastní přerovský rekord, nakonec za ním ale o jednu vteřinu zaostal (9:09,56 min).

Finálovou osmičku uzavřel mezi koulaři dorostenec Adam Bubík. Hned prvním pokusem poslal pětikilové náčiní do vzdálenosti 13,73 m a na dohled se přiblížil vlastnímu přerovskému maximu. Od sedmého místa jej dělilo pouhých 5 centimetrů, v dalších sériích už se ale bohužel zlepšit nedokázal.

O účast ve finálové osmičce trojskokanů naopak ve třetí sérii přišel dorostenec David Skřeček a veze si z Ostravy deváté místo za výkon 12,27 m. David startoval i v běhu na 60 m překážek, ve kterém doběhl jako jedna dvacátý. Zajímavostí je, že už potřetí v této sezóně běžel překážky za 8,88 s - osobní rekord má ale ještě o desetinu sekundy lepší.

Patnáctá se mezi koulařkami umístila juniorka Kateřina Bubíková (9,43 m). Také jí lepší pozice unikla jen o kousek - přesně o 7 centimetrů. V běhu na 400 metrů juniorů se představil Adam Kopec, který se za výkon 52,40 s umístil na 16. pozici.

Kompletní výsledky zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.