Další tři mladí běžci míří do Krajského finále Čokoládové tretry!

Vytisknout

Základní kola letošního ročníku Čokoládové tretry jsou v plném proudu. Další z nich se konalo v pátek 11. května v Kroměříži a na startu nechyběli ani 3 závodníci SK Přerov. Všichni tři se navíc dočkali skvělého úspěchu, když se umístili do osmého místa ve své kategorii a postupují tedy do Krajského finále. To se koná ve čtvrtek 31. května ve Zlíně. Do Krajského finále postoupili už čtyři zástupci SK Přerov - minulý týden v Otrokovicích se na třístovce dařilo Emě Kroupové.

Na stupně vítězů se na dvoustovce probojoval Šimon Bajcar (roč. 2009-2010). Ve svém rozběhu nestačil pouze na celkového vítěze Matyáše Čapka a doběhl druhý v pěkném čase 33,86 s. Vysoko zamířil také v historických tabulkách Přerova - v kategorii přípravek do 9 let je jeho čas druhý nejlepší! Rychleji v historii zatím dokázal běžet pouze Jonáš Kolomazník, který tabulky vede výkonem 33,59 s.

Jeho sestra Thea Bajcarová startovala na trati 100 metrů (roč. 2011-2012). Svůj rozběh vyhrála v čase 19,60 s a celkově se zařadila na sedmé místo. Jen o pár setin na ni nestačila kamarádka z tréninkové skupiny Aneta Zavadilová, se kterou se potkala v rozběhu. Aneta zvládla stovku za 19,72 s a obsadila osmé místo.

Všem dětem gratulujeme a těšíme se na výkony v Krajském finále!


Kompletní výsledky zde