MČR do 22 let: Zatloukalová a Vandrovec v nejlepší osmičce!

Mistrovství České republiky mužů a žen do 22 let hostila o prvním zářijovém víkendu Ostrava. Atletický oddíl SK Přerov reprezentovali na této akci tři mladí atleti. Veroniku Čejnovou, která se na šampionát také nominovala, o účast připravila nemoc, kterou prodělala krátce před mistrovstvím.

O nejlepší umístění přerovské výpravy se postarala koulařka Barbora Zatloukalová. Na šesté místo ji posunul až závěrečný šestý pokus, ve kterém jí rozhodčí naměřili 12,20 m. Jedná se o jeden z nejlepších výkonů Zatloukalové v této sezóně - její letošní nejlepší výkon má hodnotu 12,45 m. Finálové ambice měla přerovská vrhačka také v hodu diskem, nakonec se ale mezi nejlepší osmičku těsně nevešla. Její nejdelší pokus měřil 36,79 m a znamenal deváté místo.

Ve vynikající formě se nachází vytrvalec Václav Vandrovec. Ve svých sedmnácti letech byl nejmladším startujícím na trati 5000 metrů, ale se staršími soupeři si hravě poradil a umístil se v první polovině startovního pole na sedmém místě. V cíli se navíc mohl radovat z vylepšení svého vlastního a jen týden starého přerovského maxima mezi dorostenci. Svůj čas ze čtvrtého kola II. ligy vylepšil na 15:20,09 min a kromě dorosteneckého rekordu zlepšil i ten mezi juniory a muži do 22 let. V historických tabulkách mužů navíc předčil o pět vteřin svého trenéra Pavla Zamce a posunul se už na druhé místo. Absolutní přerovské maximum ale zatím není tak blízko, jak by se mohlo zdát - tabulky vede už od roku 1954 Vlastimil Brlica výkonem 14:56,8 min.

Václav Vandrovec (Zdroj: Archiv SK Přerov)

Osobní rekord si vylepšila také juniorka Aneta Jedličková na trati 3000 metrů s překážkami. Jedličková posunula své maximum o 5 vteřin na 12:25,78 min a cílem proběhla jako jedenáctá.

Kompletní výsledky zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.