Koulař Bubík vylepšil juniorský přerovský rekord

V sobotu 19. ledna uspořádal AK Olomouc zahajovací závodu dorostu, juniorů a dospělých. Přerovská mládež se ukázala v dobrém světle - kromě přerovského rekordu byly k vidění i další solidní výkony.

O nové juniorské maximum se postarali koulař Adam Bubík. Pro Bubíka to byla premiéra v této kategorii, při níž poslal šest kilogramů vážící náčiní do vzdálenosti 12,21 m a o patnáct centimetrů předčil dosavadní halové přerovské maximum Aleše Říhoška. V soutěži obsadil třetí místo.

Otřásal se také trojskokanský rekord. Junior Jonáš Váverka skočil hned v první sérii 12,88 m a za svým vlastním přerovským maximem z minulého týdne zaostal jen o 2 centimetry. Přestože skákal vyrovnané pokusy, v žádném z nich už se zlepšit nedokázal a v soutěži obsadil druhé místo. Osobní rekord si vylepšil v běhu na 60 metrů na 7,54 s a bral páté místo. V dálce se umístil ještě o pozici výše (562 cm).

Ve výšce juniorek se blýskla Veronika Čejnová. Třetím pokusem zdolala 168 centimetrů a útočila také na osobní rekord, o tři centimetry výše ale byla tentokrát bohužel neúspěšná. Kromě pěkného výkonu ji může těšit také první místo. Ve své disciplíně zvítězila také další juniorka Pavlína Vašinová. Ve skoku dalekém předvedla 479 cm.

Druhé místo brala Nikola Dvorská v trojskoku juniorek (10,27 m) i Kateřina Bubíková v kouli žen (9,02 m). Do překážkářského finále postoupil dorostenec Vít Zdražil a také on obsadil druhou pozici (9,66 s). Až závěrečným šestým pokusem se na druhé místo v trojskoku probil dorostenec David Skřeček. V celé soutěži měl bohužel jen dva zdařené pokusy a ten delší měřil 11,97 m. Radost mu jistě udělal vyrovnaný halový osobák v běhu na 60 metrů (7,56 s). Ve finále byl o šest setinek pomalejší a obsadil konečné sedmé místo.

Další dorostenci už se do finále neprobojovali - Vít Zdražil a Dominik Vachl obsadili shodně sedmnácté místo (7,83 s) a Michal Ludva byl třicátý (8,94 s). Mezi juniory bral sedmé místo Radim Plško, který dokázal běžet stejně rychle v rozběhu i finále. Časem 7,66 s se na pár setinek přiblížil svému osobnímu rekordu. Postupem do finále potěšil i vrhač Martin Ludva, který si zlepšil osobák na 8,31 s a bral desáté místo.

Ludva se představil také mezi koulaři a výkonem 8,24 m obsadil čtvrtou pozici. Jeho mladší bratr Michal byl mezi dorostenci šestý (9,73 m). Halové maximum si vylepšil Dominik Vachl ve skoku dalekém a umístil se na páté příčce (529 cm).


Kompletní výsledky zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.