Šestice přerovských atletů míří o víkendu na MČR mládeže

Mistrovství ČR juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek hostí o nadcházejícím víkendu hala v pražské Stromovce. Mezi vybranými závodníky je také šestice přerovských atletů, z nichž hned pět čeká start v sobotu.

Jako první se představí dorostenec David Skřeček v dálce. Letos vylepšil přerovský rekord na 650 cm a nominoval se na šampionát z desátého místa. Výkony dálkařů jsou ale vyrovnané a v silách Davida by mělo být zabojovat o finále - osmý nejlepší výkon ve startovní listině je 652 cm, tedy jen o dva centimetry před Davidem. Dálka dorostenců startuje v sobotu ve 13:20 hod.

Jedinou dívkou, která bude zastupovat SK Přerov, je juniorka Veronika Čejnová. Té se letos ve výšce daří, v obou svých startech atakovala své vlastní přerovské maximum 170 cm, ani jednou ale bohužel nebyla úspěšná. Do soutěže tak vstupuje s letošním nejlepším výkonem 168 cm a s cílem jej vylepšit. Soutěž výškařek začíná v sobotu v 16:15 hodin.

 

V 17 hodin se rozjede soutěž trojskokanů i rozběhy na 400 metrů. Do startovních bloků zaklekne junior David Drštička, který letos posunul své halové přerovské maximum na 50,20 s. Ve startovní listině uzavírá první polovinu (je nominovaný jako dvanáctý z 24 běžců). Do finále postupuje pouze šest nejrychlejších - 4 vítězové rozběhů a další 2 s nejlepším časem. Případné finále čeká Davida v neděli ve 12:55 hod.

Premiéra na republikovém šampionátu čeká juniora Jonáše Váverku. I on prožívá skvělou halovou sezónu, postupně posunul přerovský rekord v trojskoku na 13,24 m a proklouzl mezi šestnáctku nejlepších skokanů. Ve startovní listině je třináctý.

V závěru sobotního programu se představí junior Václav Vandrovec. Ten si letos vylepšil halové maximum na 3000 metrů na 8:58,72 minuty a je nominovaný dokonce jako šestý. Vytrvalci startují v 18:10 hod.

Hned na úvod nedělního programu bude od 9:30 o co nejlepší výkon usilovat junior Adam Bubík ve vrhu koulí. Letos vylepšil přerovský rekord na 13,33 m, přesto na mistrovství proklouzl až jako poslední, tedy šestnáctý nominovaný.

Z celého programu MČR by měl probíhat živý přenos na facebookové stránce České atletiky.

Propozice a časový pořad

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.