Běžci mají v březnu napilno

V sobotu 9. března startoval Tomáš Kašpařík na silničním běhu Mořkovský zajíc. Závod proběhl za větrného, ale jinak vcelku příjemného počasí. Na mírně zvlněné asfaltové trati dosáhl na desítce času 37:50 min a doběhl těsně pod stupni vítězů. "Škoda, že jsem neměl přehled o soupeřích, jinak bych se pokusil zabojovat o třetí či dokonce druhé místo v kategorii," litoval po závodě běžec. V celkovém pořadí bral sedmnácté místo.

O pět dní později se Kašpařík radoval z vítězství v Olomouci na Březnovém běhu Smetanovými sady. Na trati dlouhé 6550 metrů se opět dokázal zlepšit a o kousek se zase přiblížil svému traťovému rekordu ze září 2016 (24:37 min). Tentokrát trať proběhl za 24:49 min a bral první místo v kategorii a třetí celkově.

Osobní rekordy si běžci i přes větrné počasí zlepšovali na Oseckém půlmaratonu, který byl na programu v sobotu 16. března. Nejrychlejším z přerovských běžců byl Zdeněk Doležal, který doběhl v kategorii čtvrtý a celkově šestý (1:23,57 hod). Hned za ním se umístil Tomáš Kašpařík v novém osobním rekordu 1:24,11 min (5. v kategorii, 7. celkově). Pospolu běželi také Jiří Skřeček a René Vandrovec. Rychlejší byl nakonec Skřeček, který i přes zdravotní problémy dokončil závod v novém osobním rekordu 1:32,19 min (12. v kategorii, 21. celkově). Vandrovec zaběhl čas 1:32,45 min a bral 13. místo (celkově 22.). Všichni tito běžci startovali v kategorii B.

Jiří Skřeček na Oseckém půlmaratonu.

Deset kilometrů si znovu zaběhl také přerovský starší žák Jáchym Kouba. Tentokrát se představil na Josefském běhu ve Zlíně, kde v kategorii do 18 let zvítězil (50:06 min). Běželo se terénem, trať byla blátivá a běželo se třeba i přes mostek z prken. Na poloviční trati se představil jeho mladší bratr Jonatan Kouba. Mezi staršími soupeři si počínal skvěle a za výkon 28:00 min obsadil čtvrté místo. Výsledky Josefského běhu jsou ke stažení zde.

Jáchym Kouba (v modré bundě) na Josefském běhu ve Zlíně.

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.