Závodníkům SK Přerov se na Jarním běhu dařilo, vybojovali 9 medailí!

AKTUALIZOVÁNO! V sobotu 23. března jsme uspořádali druhý závod Běžeckého poháru dětí a mládeže Olomouckého kraje. Jarního běhu se letos zúčastnilo celkem 147 závodníků a viděli jsme dokonce tři rekordy závodu.

Domácí závodníci letos ukořistili celkem 9 medailí a stali se tak medailově nejúspěšnějším oddílem. Co do počtu zlatých je ale předčili běžci z AK Šternberk se třemi zlatými (SK Přerov zvítězil jen jednou). Celkem šest medailí získali atleti SK Hranice a pět jich posbíral již zmíněný AK Šternberk.

Suchá trať dávala prostor pro výborné výkony a závodníci toho dokázali patřičně využít. Domácí závodníci si posouvali svá traťová maxima a padly také tři rekordy závodu. Hned v úvodu překonala rekord na trati 700 metrů nejmladších dívek (roč. 2010-2011) o jednu vteřinu závodnice Orla Vyškov Maja Tomanová (2:54 min).

Výrazně rychleji oproti dosavadnímu traťovému maximu na 2100 m běžely dorostenky, když jich všech pět překonalo stávající rekord. Nejrychlejší z nich byla Natálie Hluší z SK Speed Brno (8:23 min). Zahanbit se nenechali ani dorostenci - vítězný Martin Holub z Jiskry Otrokovice posunul rekord dokonce o 31 vteřin na 7:28 min! Přes stávající maximum se dostal také celkově druhý Filip Sehnal z domácího oddílu. 

 

A jak se vedlo závodníkům SK Přerov?

Jedinou zlatou medaili vybojoval na trati 1400 metrů starší žák Jáchym Kouba (5:15 min), který zvítězil před oddílovým kolegou Vojtěchem Karlíkem (5:18 min). Ve stejné kategorii dívek brala stříbro Alice Drozdová (6:23 min).

O stříbrnou medaili se utkali mladší žáci Samuel Punge a David Hastík. Punge měl ještě pár desítek metrů před cílem v tomto souboji navrch, nakonec ale podlehl finiši Davida Hastíka a bral bronz (5:29 min). Hastík byl v cíli o vteřinu dříve. V kategorii mladších žákyň se z našich závodnic nejlépe prosadila Kateřina Hrazdirová na osmém místě (6:17 min). O tři vteřiny za ní doběhla Adéla Školová a byla devátá.

Jeden okruh, tedy 700 metrů, běžela přípravka a nejmladší děti. V těchto početně nabitých kategoriích bylo velmi těžké se prosadit - nejpočetnější pole přípravky dívek čítalo dokonce 30 závodnic! Na bronzovou medaili dosáhla v kat. nejmladších dívek Aneta Školová, která jen těsně zaostala za stříbrem (2:57 min). Prosadily se také Anna Hrazdirová na pátém (3:08 min) a Monika Šocová na osmém místě (3:19 min).

Aneta Školová doběhla mezi nejmladšími dívkami na třetím místě. (Zdroj: Jiří Skřeček)

V kategorii nejmladších hochů bral čtvrté místo Filip Martinec (3:04 min) a dařilo se také mladším sourozencům našich atletů, kteří ale (zatím :-) ) nejsou členy našeho klubu. Pátý doběhl Max Rybníček (3:09 min) a šestý Jakub Knap (3:13 min). Z domácích běžců uzavírali první desítku Jakub Sikora na osmém (3:17 min) a Radovan Kratochvíl na devátém místě (3:19 min).

V kategorii přípravky se na stupně vítězů prosadil Šimon Bajcar, když doběhl třetí ve výborném čase (2:38 min). Osmé místo bral Jonatan Kouba (2:55 min), desáté Jan Knap a jedenácté Jakub Navrátil (oba 2:59 min). Mezi dívkami se nejlépe vedlo Kláře Andrisové na desátém místě (2:55 min). Třináctým místem jí sekundovala Nela Drozdová (2:59 min) a rovné tři minuty běžela patnáctá Karolína Židlíková.

Přípravka na trati. Vlevo s číslem 288 běží nakonec třetí Šimon Bajcar. (Zdroj: AK Šternberk)

Mezi dorostenkami jsme bohužel neměli žádnou zástupkyni. Ve stejné kategorii hochů běžel skvěle Filip Sehnal, který bral stříbrnou medaili (7:55 min), a pro bronz si doběhl další domácí běžec Oliver Punge (8:22 min).


Fotogalerie
(Zdroj: Jiří Skřeček)
Fotogalerie II (Zdroj: AK Šternberk)

Přílohy:
Download this file (20190323_vysledky_jarni_beh.pdf)Jarní běh - výsledky105 kB

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.