Běžci ukořistili dvě medaile na veteránském MČR! A dařilo se i těm mladým na BPDMOK

V uplynulých dnech pokračoval Běžecký pohár dětí a mládeže Olomouckého kraje dalšími dvěma závody. Čtvrtý závod letošního ročníku se běžel v sobotu 13. dubna v Olomouci ve Smetanových sadech a hned o den později se závodilo v Tyršových sadech ve Šternberku.

V Olomouci reprezentovali atletický oddíl SK Přerov bratři Samuel a Oliver Pungeovi. Oba se shodně umístili na třetím místě - Samuel startoval v kategorii mladších žáků a na kilometrové trati zaostal ve vyrovnaném závodě za vítězem jen o dvě vteřiny (3:30 min). Dorostenec Oliver Punge běžel tři kilometry a bral rovněž třetí místo (11:14 min). Oba si tak připsali slušnou porci bodů do hodnocení seriálu a další body přidali také o den později ve Šternberku.

Na trati dlouhé 2400 metrů si Oliver Punge polepšil na druhé místo (7:34 min). Zajímavostí je, že v závodě v Olomouci i Šternberku zvítězil šternberský Jakub Grégr. Mladší žáci běželi o polovinu méně. V popředí závodu se pohyboval také Samuel Punge, ale tentokrát mu to na stupně vítězů bohužel nestačilo, když doběhl čtvrtý (3:47 min).

Oliver Punge doběhl ve Šternberku třetí. (Zdroj: AK Šternberk)

Zadařilo se budoucí :-) přerovské atletce Kamile Kovářové, která v kategorii nejmladších dívek (roč. 2014 a mladší) doběhla na pátém místě. Sto padesát metrů uběhla za 33 vteřin. Její bratr Jakub Kovář startoval v kategorii přípravek (roč. 2010-2011) na trati 600 metrů. Tou proběhl za 3:15 minut a bral dvanácté místo.

Průběžné pořadí BPDMOK 2019 najdete zde (zatím nejsou doplněny všechny proběhlé závody).

Mladá naděje SK Přerov Kamila Kovářová. (Zdroj: AK Šternberk)

Premiérový start v půlmaratonu si odškrtl Jáchym Kouba v sobotu 13. dubna v Kroměříži. Tamní Rudá Hvězda pořádala závody ve čtvrtmaratonu, půlmaratonu a nezapomněla ani na dětské kategorie. Čtrnáctiletý Kouba startoval v kategorii mužů do 35 let a stal se pravděpodobně nejmladším přerovským závodníkem, který se postavil na start této disciplíny (dosud v tabulkách není ve starších žácích evidován žádný výkon). Závod na 21,0975 km dokončil v čase 1:42:08 hod a ve své kategorii bral třetí místo. Celkově doběhl třiadvacátý.

Úspěch slavil Zdeněk Doležal, který v čase 1:23:21 hod zvítězil jak v kategorii 36-50 let, tak v celkovém pořadí. Navíc dokázal vylepšit svůj dosud nejlepší čas a posunul také přerovský rekord v kategorii 45-49 let. Sekundoval mu celkově i v kategorii třetí Tomáš Kašpařík (1:26:25 hod).

Prvním místem se blýskl také Jonatan Kouba v kategorii chlapců roč. 2007-2008. Na trati 1200 metrů byl suverénně nejrychlejší (5:09 min).

Zdeněk Doležal v cíli Kroměřížského půlmaratonu. (Zdroj: Rudá Hvězda Kroměříž)

V pátek 19. dubna se v Olomouci konal Hanácký půlmaraton, který se zároveň běžel jako MČR veteránů. SK Přerov zde reprezentovali hned čtyři vytrvalci. Nejrychlejším z nich byl i tentokrát Zdeněk Doležal, který doběhl celkově třináctý a v kategorii 45-49 let bral třetí místo (1:24:04 hod)! Dařilo se také Jiřímu Skřečkovi, který obsadil celkové 38. místo. Spokojený byl i se svým časem, který byl jeho druhý nejlepší v životě (1:33:34 hod). V rámci MČR byl hodnocen na pátém místě v kat. 45-49 let.

Jiří Skřeček na trati Hanáckého půlmaratonu.

Ve stejné kategorii doběhl na sedmém místě René Vandrovec (1:34:40 hod) a celkově bral čtyřicáté páté místo. Čtvrtým z přerovského kvarteta běžců byl Jiří Březina. Ten dosáhl času 2:51:26 hod a v kategorii veteránů 80-84 let bral druhé místo. Navíc ustanovil nový přerovský rekord v této kategorii.



Běžecký pohár mládeže, Olomouc - výsledky, fotogalerie
Běh Tyršovými sady, Šternberk - výsledky, fotogalerie
Kroměřížský čtvrt a půlmaraton, Kroměříž - výsledky hlavního závodu, fotogalerie
Hanácký půlmaraton, Olomouc - výsledky, výsledky MČR veteránů, fotogalerie

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.