Přípravka zahájila sezónu výbornými výkony

V pátek 26. dubna zahájila sezónu přípravka oddílovými závody. Za teplého slunečného počasí se ve skoku dalekém, hodu míčkem a běhu na 600 nebo 800 metrů utkala padesátka mladých atletů narozených v letech 2008 až 2010. Zkrátka nepřišlo ani mladší žactvo, pro něž byl připraven kromě zmíněných disciplín ještě vrh koulí.

Závody odstartovaly v 16 hodin štafety na 4x60 metrů. Pro děti z přípravky to byl ostrý závodní test před blížícími se krajskými přebory družstev, ve kterých rozhodně máme medailové ambice. :-) I loni se nám ve štafetách dařilo, ale vždy tomu "něco" chybělo. Na domácí půdě všechny štafety zaběhly slibné časy a dokonce po delší době dokázali hoši držet krok s děvčaty, i když ani tentokrát je nedokázali porazit.

Ve společném rozběhu bylo nejrychlejší áčko děvčat ve složení Klára Andrisová, Julie Vinklárková, Karolína Židlíková a Ema Kroupová. Děvčata jen těsně zaostala za svým loňským přerovským rekordem, když zaběhla čas 37,58 s (loni nejlépe běžely 37,23 s). Druhé doběhlo áčko hochů ve složení Jan Knap, Šimon Bajcar, Antonín Kříž a Lukáš Rybníček v čase 37,82 s (loni nejlépe 38,24 s). Velice slušně běželo také béčko hochů, které výrazně vylepšilo svůj loňský čas z 40,80 s na 38,94 s. O tento výkon se zasloužili Jindřich Kundera, Matouš Stárek, Vojtěch Kříž a Jonatan Kouba. Polepšilo si také béčko děvčat ve složení Kateřina Karlíková, Barbora Pešáková, Marie Fialová a Nela Drozdová (40,72 s, loni nejlépe 41,10 s).

Čtvrtý úsek se chystá na předávku, zleva Jonatan Kouba, Lukáš Rybníček, Ema Kroupová a Nela Drozdová. (Zdroj: Michal Zavadil)

Ve vynikající formě se ukázali zejména hoši z nejstarší přípravky. V dálce všechny ohromil výkonem 426 cm Lukáš Rybníček, který se tímto výkonem posunul na třetí místo historických tabulek Přerova. Do desítky nejlepších pronikl také druhý Jan Knap, který si vylepšil osobní rekord na 396 cm a v tabulkách figuruje na devátém místě společně s Jaromírem Nezhybou. Třetí místo v soutěži obsadil rovněž v osobním rekordu 388 cm Antonín Kříž. Výrazně si vylepšil osobní rekord i čtvrtý David Klimeš (375 cm).

V míčku se přes 30 metrů dostala čtveřice atletů. Nejdále hodil Antonín Kříž (31,92 m) a druhé místo obsadil jeho mladší bratr Vojtěch Kříž, který třetího Šimona Bajcara porazil o pouhé dva centimetry (31,27 m vs. 31,25 m). Nepopulární čtvrté místo bral vítěz dálky Lukáš Rybníček (31,01 m). Z osobních rekordů se v této disciplíně radovali Antonín Kříž a Lukáš Rybníček, další dva medailisté už mají hozeno i přes 33 metrů.

Způsobem start-cíl zvítězil v běhu na 800 metrů v novém osobním rekordu Šimon Bajcar a časem 2:53,1 min navíc zaútočil na desáté místo v historických tabulkách. To mu nakonec těsně uniklo - desátý čas Jiřího Tomka má hodnotu 2:52,2 min. Osobní rekord si vylepšili také sourozenci Křížovi - Antonín Kříž doběhl druhý (2:56,2 min) a Vojtěch Kříž třetí (3:00,7 min). Právě Vojtovi patří velká pochvala - i když devět let oslaví teprve v červenci, dokáže porážet v různých disciplínách i o dva roky starší soupeře! Svým časem na 800 metrů se navíc posunul na páté místo historických tabulek v kategorii do 9 let.

Na fotografii vlevo nejlepší dálkaři (zleva Jan Knap, Lukáš Rybníček a Antonín Kříž) a vpravo nejrychlejší běžci (zleva Antonín Kříž, Šimon Bajcar, Vojtěch Kříž). V míčku se na medailových pozicích umístili stejní hoši jako v běhu na 800 metrů, jen si prohodili pořadí. (Zdroj: Michal Zavadil)

V dálce děvčat kralovala Ema Kroupová, která si dvakrát vyrovnala stávající osobák 395 cm (čtyři metry si schovává na KP družstev :-) ). V osobních rekordech se na druhém místě umístila Karolína Židlíková (380 cm) a na třetím Klára Andrisová (371 cm). Židlíková se navíc posunula na desáté místo historických tabulek Přerova. Tabulky měnila také čtvrtá Sofie Zedková, když si osobák vylepšila o 1 cm na 345 cm a upevnila své postavení na třetím místě tabulek do 9 let.

Zlatou medaili v hodu míčkem vybojovala Klára Andrisová za výkon 25,50 m. Druhé místo brala za výkon 25,06 m Karolína Židlíková a o bronz svedly těsný souboj Lucie Maňáková (24,57 m) a Ema Kroupová (24,55 m). Právě Maňáková byla velkým překvapením soutěže, když se od loňska dokázala zlepšit o více než 10 metrů!

V závěrečném běhu na 600 metrů se na čelních pozicích držela trojice Kroupová, Židlíková a Andrisová. Kroupová odtáhla celý závod, do závěrečného finiše však zbylo více sil Karolíně Židlíkové, která zvítězila v čase 2:09,2 min. Jedná se o šestý historicky nejlepší čas. Pro stříbro si doběhla Ema Kroupová (2:12,1 min) a pro bronz Klára Andrisová (2:13,4 min). Čtvrtým místem se blýskla devítiletá Aneta Školová, která se navíc časem 2:14,5 min zařadila na druhé místo historických tabulek do 9 let.

Děvčata ukrajují poslední metry z šestistovky. V čele běží Karolína Židlíková a hned za ní Ema Kroupová. (Zdroj: Michal Zavadil)

Mladší žactvo mělo náročný program, když závodilo také o den dříve na Okresních přeborech v Hranicích. V dálce zvítězil Lukáš Kopec (433 cm) před Matějem Pěčkem (411 cm), mezi děvčaty se jako jediná dostala přes čtyři metry Kateřina Hrazdirová (429 cm). V hodu míčkem brali první místo Tereza Skřečková (26,85 m) a Jan Dýmal (33,80 m). V běhu na 800 metrů jasně dominovali Samuel Punge (2:40,4 min) a Kateřina Hrazdirová (2:46,7 min).

Třetí prvenství si připsala Hrazdirová ve vrhu koulí za výkon 6,24 m a mezi hochy byl nejlepší Lukáš Kopec (6,70 m). Ve vloženém koulařském závodě se výkonem 15,25 m blýskl dorostenec Jonáš Kolomazník. Hned při svém prvním startu s pětikilovým náčiním překonal přerovský rekord o více než jeden metr (tabulky dosud vedl Adam Bubík výkonem 14,21 m).

Kompletní výsledky zde
Fotogalerie zde

Pokud máte nějaké další fotky z průběhu závodů, uvítáme je. Zasílejte je na email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Děkujeme!

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.