Mladí atleti SK Přerov uspěli v areálu Prechezy

V sobotu 7. září se konal další ročník Precheza AGROFERT Run. Sobota byla sice poměrně chladná a deštivá, podle výsledků to ale vypadá, že toto počasí našim atletům náramně svědčí. Hned šest z nich stálo na stupních vítězů a sedmou medaili navíc přidal ještě Zdeněk Doležal mezi muži.

Zdeněk Doležal bral třetí místo v kategorii muži 40-49 let. Deset kilometrů uběhl za 35:25 min a uzavřel také elitní TOP10 mezi muži bez rozdílu věku. Jako trénink pojal závod Jiří Skřeček, který startoval ve stejné kategorii jako Doležal. Za výkon 42:45 min bral desáté místo v kategorii. V kategorii mužů do 39 let se představili dva naši zástupci - sedmnáctý doběhl Radim Klimecký (40:37 min), pětadvacátý Aleš Říhošek (42:22 min).

Velkou parádu předvedli naši nejmladší na třístovce. V kategorii dětí nar. 2012 bez rozdílu pohlaví se hned tři naše děvčata vměstnala do první čtyřky! Kategorii ovládl Jakub Pospíšil, ale hned vteřinku za ním doběhla Thea Bajcarová a brala druhé místo (1:03 min). Třetí doběhla Kateřina Orálková (1:05 min) a čtvrtá Aneta Zavadilová (1:06 min). Představil se také Tomáš Picek, který bral za výkon 1:15 min osmé místo.

Napínavý byl rovněž souboj chlapců nar. 2008-2009 na trati 600 metrů, hned tři totiž doběhli v jedné vteřině! Nejrychlejší z nich byl Radim Skopal, který se radoval ze druhého místa (1:39 min). Černý Petr zbyl bohužel na Šimona Bajcara, který byl ve stejném čase čtvrtý. Hned v další sekundě doběhl další z našich atletů Lukáš Rybníček (1:40 min / 5. místo) a šestým místem se blýskl také Vítek Přikryl (1:45 min).

Ve stejné kategorii dívek proběhla cílem jako druhá Ema Kroupová (1:38 min). Osmým místem jí sekundovala Kateřina Karlíková (1:53 min). Uspěla také Aneta Školová v kategorii dívek 2010-2011. Na stejné trati zaběhla čas 1:43 min a brala druhé místo. Jedenáctá doběhla Alice Chudárková (2:19 min).

Bohužel bez medaile zůstaly mladší žákyně. Nejblíže k ní měla Adéla Školová na čtvrtém místě, když kilometr uběhla za 3:42 min. Jako šestá finišovala Barbora Bürglová (4:05 min) a sedmá byla Zuzana Přikrylová (4:20 min).

I když byli naši mladí běžci pořádně vidět, na jediné zlato jsme si počkali až do samotného závěru. Postaral se o něj starší žák Vojtěch Karlík, který kilometr prolétl naprosto suverénně za 3:10 min a svým soupeřům nadělil více než minutu.

Kompletní výsledky zde


V sobotu pokračovala také Velká cena vytrvalců Olomouckého kraje a i v Drahanovicích se běžel závod na 10 kilometrů. Letošní ročník Kosiřského žigance byl poznamenán slabší účastí, nejspíše kvůli kolizi termínu se závodem Precheza AGROFERT Run. V kategorii B však uspěl náš jediný zástupce na tomto klání Tomáš Kašpařík (na fotografii), když doběhl třetí a od druhého Martina Skřivánka jej dělila pouhá vteřina. Kašpařík zvládl 10 km za 42:42 min. S časem však nebyl příliš spokojen, i když během závodu panoval déšť a trať byla kluzká a blátivá.

Kompletní výsledky jsou ke stažení v příloze.

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.