MČR žactva startuje už dnes v Kolíně

Mistrovství ČR žactva je na programu od pátku 20. do neděle 22. září v Kolíně. A ani na tomto šampionátu nebudou chybět přerovští atleti. Představí se Alice Drozdová, Tereza Válková, Jáchym Kouba, Mikuláš Trojek a na svou šanci bude čekat i náhradník Vojtěch Karlík.

Šampionát startuje v pátek ve 13 hodin, pro přerovské barvy pak o půlhodinku později, kdy se v kvalifikaci dálkařek představí Alice Drozdová. O postup do finále se utká s dalšími 26 dálkařkami, ale bude to mít těžké. Ve startovní listině figuruje na předposledním místě s osobním rekordem 514 cm. Finále se pak bude skákat v sobotu od 10 hodin. Kvalifikační limit je 560 cm a do dvanáctky finalistek se doberou ještě dálkařky z nejdelšími kvalifikačními skoky.

Kromě dálky byla Drozdová vybrána společně s Terezou Válkovou na 100 metrů překážek. V této disciplíně jsou šance děvčat na solidní umístění poměrně vysoké - Drozdová vstupuje do MČR s desátým nejlepším časem (14,89 s) a Válková dokonce s pátým (14,68 s)! Rozběhy jsou na programu v pátek od 14:35 hodin. Drozdová se představí hned v prvním běhu, Válková naopak až v tom posledním čtvrtém. Do semifinále (sobota 12:40 hod) postupují první tři z každého běhu a další 4 závodnice s nejlepšími časy. Finále s osmičkou nejrychlejších závodnic se poběží v sobotu ve 14:45.

Svého zástupce budeme mít také mezi překážkáři. Mikuláš Trojek určitě bude chtít obhájit svou pozici ve startovní listině, kde je nominovaný jako patnáctý (14,42 s), a popere se o postup do semifinále. Rozběhy hochů budou na programu v pátek od 14:05 a Trojek poběží ve třetím. Postupový klíč do dalšího kola je stejný jako u děvčat - první tři z každého běhu a další 4 s nejlepšími časy. Semifinále překážkářů se poběží v sobotu ve 13:00, finále pak o dvě hodiny později.

Kromě překážek bude Trojek startovat také v hodu diskem. Do soutěže vstoupí s desátým nejlepším výkonem (40,80 m) a bude se prát o finále. Kvalifikace diskařů startuje v sobotu ve 12:10, finále je na programu v neděli od 11:20.

 

V závodě na 3000 metrů se představí Jáchym Kouba. Letos trojku běžel nejrychleji za 10:28,30 min a ve startovní listině figuruje na jedenáctém místě. Na mistrovských závodech ale často taktika vítězí nad výkonem, a tak předem není vůbec nic jisté. Závod běžců na 3 km odstartuje v sobotu v 10:35 hodin.

Mezi osmnáctku vybraných běžců na 1500 metrů překážek se bohužel nevešel Vojtěch Karlík (5:13,57 min). Pořád ale ještě může živit naději na svůj start jakožto první a jediný náhradník. Pokud se někdo odhlásí, uvidíme Karlíka na startu v sobotu v 10:20.

Živý přenos můžete opět sledovat na facebookové stránce Jsem atlet (není potřeba mít účet na Facebooku, video je dostupné všem).

 

Startovní listiny a průběžné výsledky zde
Propozice zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.