Pětice starších žáků startovala v Olomouci

Pouze pětice starších žáků vyrazila v pátek 17. ledna na Zahajovací závody staršího žactva do Olomouce. Všichni hoši poměřili síly v běhu na 60 metrů a k tomu si střihli ještě jednu disciplínu. 

Nejúspěšnější byli hoši hned v úvodní disciplíně, běhu na 800 metrů. Hned od startu šel dopředu Vojtěch Karlík a celý závod jistil druhou pozici (2:34,97 min). V závěrečné dvoustovce se na něj mocně dotahoval Lukáš Bednařík, nakonec mu ale pár setin chybělo (2:35,19 min) a doběhl třetí.

Zleva Samuel Punge, Matěj Pěček, Lukáš Bednařík, Vojtěch Karlík a Lukáš Kopec.

Mezi koulaři se dokázal prosadit Samuel Punge, který dokonce proklouzl mezi finálovou osmičku. Osmé místo mu i zůstalo (7,78 m). O čtyři příčky za ním se umístil Matěj Pěček (6,65 m). Ve skoku dalekém reprezentoval SK Přerov Lukáš Kopec. Ten o 10 centimetrů zaostal za svým osobním rekordem a obsadil 17. pozici (432 cm).

V běhu na 60 metrů byli překvapivě nejrychlejší naši středotraťaři. Celkově šestnáctý čas zaběhl Vojtěch Karlík (8,40 s) a dvacáté místo bral Lukáš Bednařík (8,67 s). Na dvaadvacáté pozici se umístil Matěj Pěček (8,75 s), pětadvacátý byl Lukáš Kopec (8,89 s) a šestadvacátý Samuel Punge (8,92 s).

V neděli 26. ledna čeká mladší a starší žactvo generálka před Mistrovstvím Moravy a Slezska, a to Přebory Olomouckého kraje v Ostravě. Zároveň to bude i poslední možnost, jak splnit potřebné výkony pro výběr na MMaS. To se koná v pátek 31. ledna (mladší žactvo) a sobotu 1. února (starší žactvo) opět v Ostravě.


Kompletní výsledky zde
Fotogalerie zde
Videogalerie zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.