Alice Drozdová vybojovala na MČR skvělé páté místo

Halové MČR žactva hostila o tomto víkendu pražská Stromovka. Přerovskou atletiku zde zastupovala starší žákyně Alice Drozdová, která se na domácí šampionát dokázala nominovat hned ve dvou disciplínách. Parádně jí vyšel běh na 60 metrů překážek, když v rozběhu vylepšila historické přerovské maximum a ve finále brala páté místo.

Do Prahy přitom odjížděla s cílem zabojovat o osmičlenné finále, když v průběžných tabulkách ČR byla devátá. V rozběhu ji ke skvělému výkonu vytáhla budoucí mistryně ČR Viktorie Jánská. Drozdová zaběhla nejrychlejší čas přerovské historie a jako první žákyně se navíc dostala pod hranici 9 vteřin. Časem 8,97 s postoupila do finále jako třetí nejlepší. Ve finále na tento výkon bohužel nedokázala navázat a doběhla pátá v čase 9,18 s. Od bronzu ji dělila jedna desetina sekundy.

Následující den se představila ve skoku dalekém. V něm rozhodně nepatřila k favoritkám na postup do finále, v letošních tabulkách ČR byla až sedmnáctá. Že papírové předpoklady jsou jen předpoklady, se potvrdilo v soutěži samotné, kdy nakonec Drozdová o finále bojovala. Prvním pokusem zapsala 487 cm a zatímco se některé další soupeřky trápily a nakonec byly rády, že zapsaly alespoň nějaký zdařený pokus, pohybovala se hranice finálové osmičky nečekaně nízko - na postup stačilo 501 cm. Hranici pěti metrů Drozdová letos poměrně pravidelně překonávala, nicméně tentokrát to bohužel nevyšlo. Nakonec tak obsadila třinácté místo (487 cm).


Kompletní výsledky zde

Foto archiv - Jiří Kottas

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.