Závody na dráze původně plánované do 8. 6. 2020 se odkládají na neurčito

V sobotu 18. 4. 2020 předsednictvo ČAS na své videokonferenci zrušilo všechny závody do 8. 6. 2020. Podle vládního návrhu bude možné po tomto termínu pořádat závody s účastí do 50 osob. Předsednictvo ČAS, resp. soutěžní komise, připravuje varianty možností soutěží – zahájení soutěží v červenci - pokud dojde k rozvolnění, pak by soutěže proběhly s posunutím termínů "normálně".

Veškeré soutěže na dráze, které se měly konat do 8. 6. 2020, jsou zatím odložené. Pokud by nebylo možné v červenci a v srpnu soutěžit, byla by zrušena Extraliga, I. a II. liga mužů a žen. Zrušení soutěží družstev je nejhorší možná varianta, která by mohla nastat. 

U soutěží jednotlivců se zvažuje varianta rozložení soutěží na více dní (např. MČR mužů a žen), na více stadionů apod. Pokud bude možno závodit od července bez omezení, je úvaha MČR mládeže uspořádat ve dnech 18. – 19. 7. 2020.

Zdroj: Oldřich Zvolánek, sekretář Moravskoslezského KAS

 

Komentář:

Veškeré informace výše se týkají soutěží na celostátní a moravskoslezské úrovni. Jak to bude se soutěžemi na krajské a nižší úrovni (např. soutěže družstev žactva a přípravek, oddílové závody apod.) zatím nedokážeme říct. Situace se může kdykoliv změnit, neberte tedy tyto informace jako závazné, pouze jako informativní. Jediné, co je takřka jisté je to, že před 8. červnem si nezazávodíte. Rovněž zatím nedokážeme říct, kdy budou spuštěny tréninky.

Aktuálně můžete sportovat individuálně buď s osobami žijícími ve společné domácnosti nebo maximálně ve dvojici. Od ostatních je nutné držet dvoumetrové rozestupy. Areál stadionu je již pro tuto formu tréninku k dispozici.

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.