Obě družstva mladšího žactva obsadila v Šumperku čtvrté místo

První kolo krajského přeboru družstev mladšího žactva bylo na programu ve čtvrtek 4. června v Šumperku. Kromě zraněné Kláry Andrisové na závody odcestovali veškeří závodníci, které máme k dispozici, za což si všichni zaslouží pochvalu. Obě družstva se navíc umístila na solidním čtvrtém místě, dívkám dokonce chyběly jen 4 body na třetí Novou Hradečnou.

Oporou družstva žákyň byla Ema Kroupová. S přehledem zvítězila ve vrhu koulí, když si vylepšila osobní rekord na 9,53 m. Přestože se jí koulařská soutěž kryla s dálkou, i v ní se dokázala přiblížit svému osobáku a za 427 cm se umístila na sedmé pozici. Šestá doběhla v závodě na 60 m př. (11,69 s).

Ema Kroupová (uprostřed) a Adéla Školová (vpravo)

Třetí v běhu na 300 m doběhla Tereza Tichá a zlepšila si osobák na 49,00 s. Další osobní maximum překonala na osmistovce Adéla Školová, jejíž výkon 2:47,33 min stačil na sedmé místo. Jeden bod za desáté místo přidala ještě Tereza Skřečková ve vrhu koulí (7,37 m). Na překážkách obsadila první nebodované, tedy jedenácté, místo (12,06 s).

Štafeta dívek na 4x60 metrů běžela ve složení Kateřina Karlíková, Jana Havránková, Julie Vinklárková a Adéla Školová. Za výkon 36,16 s obsadila děvčata sedmé místo.

Hoši složili dokonce tři štafety a všechny se umístily na bodovaných postech. Áčko si vylepšilo svůj dosud nejlepší výkon na 35,01 s a bralo třetí místo. Po zlepšení obzvlášť poslední předávky ale očekáváme ještě mnohem lepší výkon. Běželi Jan Knap, Václav Holubář, Antonín Kříž a Lukáš Rybníček. Osmé doběhlo kvarteto Jindřich Kundera, Adam Telička, Adam Vlach a Jonatan Kouba (38,22 s) a desátým místem bodovala také štafeta C ve složení Jakub Jakoubek, Vítek Přikryl, Radim Skopal a Vít Navrátil (42,17 s).

Nejvyššího individuálního umístění z hochů dosáhl Jonatan Kouba ve vrhu koulí, když bral za výkon 6,71 m čtvrté místo. Osobák si zlepšil v hodu míčkem, nicméně ani tak výkon 37,96 m na body nestačil a Kouba obsadil 14. místo.

Jonatan Kouba

Do finálové osmičky se v dálce probojoval Jan Knap. Nejdále skočil 421 cm a za svým osobákem zaostal jen o 2 cm. Poslední dvě série doprovázel silný déšť, ve kterém už se Knap zlepšit nedokázal, v soutěži tak obsadil páté místo. Sedmý doběhl v běhu na 60 m př. (12,46 s). O jednu pozici před ním figuruje ve výsledkové listině Antonín Kříž (12,35 s). Ten měl hlavně velkou radost z obřího osobáku na 800 metrů - ten si dokázal zlepšit dokonce o 11 vteřin a za výkon 2:44,82 min bral rovněž šesté místo.

Osmým místem bodoval při své premiéře na třístovce Adam Telička (55,46 s). Rovněž osmý byl i Lukáš Rybníček mezi sprintery na 60 m (9,06 s) a body přidal také za desáté místo v dálce (402 cm).

Dvě devátá místa obsadil Václav Holubář - na překážkách si vylepšil osobák na 12,75 s, naopak ve výšce se mu příliš nedařilo, když zapsal pouze 111 cm. Devátí byli v osobních rekordech také Jindřich Kundera na 300 m (55,56 s) a Adam Vlach v kouli (5,67 m). Bod za desáté místo zapsali Vítek Přikryl v kouli (5,09 m) a Filip Gall v běhu na 60 m př. (13,23 s).

Druhé kolo se koná ve čtvrtek 18. června v Prostějově.


Kompletní výsledky zde
Fotogalerie: Sára Kolomazníková, TJ Šumperk

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.