MČR veteránů: 4 medaile pro SK Přerov zásluhou Bubíkové a Říhoška

Poslední srpnovou sobotu se v Pacově konalo Mistrovství ČR veteránů na dráze. SK Přerov zde reprezentovali Stanislava Bubíková a Aleš Říhošek. Oběma se dařilo, když vybojovali po dvou medailích.

Veteránské MČR bylo rozděleno do dvou věkových kategorií - do 59 a nad 60 let. Každý závodník přitom startoval na trati dlouhé odpovídající přímo jeho věku, stejně tak se rozlišovala i hmotnost náčiní. Jednotlivé výkony pak byly přepočítány dle veteránských koeficientů.

Titul mistryně ČR získala Stanislava Bubíková v hodu diskem. Kilovým náčiním hodila 30,01 m, což po přepočtu znamenalo 38,75 m a jasné vítězství v soutěži. Stříbrnou medaili přidala v kouli, kterou vrhla do vzdálenosti 9,67 m (po přepočtu 12,30 m). Ve třetí disciplíně, hodu kladivem, jí medaile unikla, když obsadila čtvrté místo. Její výkon 24,83 m pak rozhodčí přepočítali na 33,80 m.

Účast si nenechal ujít ani letos prvním rokem veterán Aleš Říhošek. Zadařilo se mu na krátkých překážkách. Oproti klasické mužské trati se běželo na nižších překážkách (0,914 m). Říhošek tuto trať zvládl za 17,42 s a po přepočtu stačil jeho výkon na třetí místo (17,25 s). Na čtvrtce s překážkami (ve výsledcích jako dlouhé překážky) jen těsně zaostal za svým veteránským maximem a bral čtvrté místo za čas 60,72 s. Soutěžil také ve skoku vysokém, kde překonal laťku ve výšce 166 cm (po přepočtu 170 cm) a bral stříbrnou medaili.


Kompletní výsledky jsou ke stažení v příloze.

Fotogalerie zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.