Václav Vandrovec veze z Polska čtvrté místo

Mezistátní utkání juniorů letos proběhlo ve skromnější podobně pouze jako dvojutkání ČR-Polsko. V každé z disciplín mohli startovat tři závodníci z obou zemí. V nominaci ČR nechyběl ani Václav Vandrovec, který si účast zajistil stříbrem na nedávném MČR v běhu na 5000 metrů.

"Samotný závod se běžel v příjemném slunečném podvečeru při teplotě 21°C. Hned od startu tahal tempo Marek Voborský, Vašek byl schovaný ve skupině na 3. místě. První dva kilometry kluci běželi tempo 3:10 min na kilometr, což se moc nelíbilo Vaškovi a Romanovi Pazderovi a oba navázali na spolupráci z nedávného MČR. Třetí kilometr už šli za 3:02. Na čtvrtém kilometru si Vašek prošel krizí a propadl se na poslední místo. Vepředu se mezitím oddělila tříčlenná skupina, ve které byl Roman Pazdera a dva domácí borci. Vašek mezitím sbíral síly na svůj pověstný finiš na úplném chvostu startovního pole. Vedoucí výpravy dokonce chtěla volat Vaškovi záchranku, protože měla strach, že zkolabuje. To ale nezná Vaška. Ten 400 metrů před cílem zapnul turbo, předběhl Marka Voborského a třetího polského soupeře a doběhl si pro 4. místo. Zopakoval tak umístění z loňského MU v Györu," popsal závod René Vandrovec, otec a manažer našeho běžce.

Mezistátní utkání se konalo v polském Karpaczi na nově zrekonstruovaném stadionu. Místní sportoviště se za tři roky změnilo k nepoznání.

Výsledky zde
Fotogalerie zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.