V Břeclavi padly tři přerovské rekordy, vylepšili je Jonáš Kolomazník a Jan Kadala

Vytisknout

Třetí kolo Mistrovství Moravy a Slezska družstev se vydařilo naši mládeži. I přes slabší účast se přerovští atleti a atletky dokázali prosadit. Dorostenky, které skládaly družstvo z pouhých tří závodnic, se dokázaly skvělými výkony katapultovat dokonce na šesté místo, když za sebou nechaly dalších 13 družstev! Společnými silami nasbíraly 50 bodů.

Šesté místo brali také dorostenci (39 bodů), junioři byli osmí (40 b). Konečné tabulky družstev a bodovačů zatím nejsou k dispozici.

Dvěma přerovskými rekordy se na sklonku sezóny blýskl dorostenec Jonáš Kolomazník. Překonal svá vlastní maxima a zároveň dvě významné mety - koulí poprvé přes 16 metrů a diskem přes 50! V soutěži diskařů zvítězil (50,31 m), v kouli byl druhý (16,06 m). Netradičně se představil také v kladivu, kde bral za výkon 28,82 m třinácté místo.

Přerovský rekord překonal také Jan Kadala. Zvládl přísná chodecká pravidla a závod na tři kilometry nejenže dokončil na druhém místě, ale zároveň překonal dosavadní přerovské maximum Františka Rezka o 48 vteřin (21:46,13 min).

Jan Kadala na archivním snímku ze čtyřstovky. Na svou první chodeckou fotku zatím čeká. (Zdroj: Sára Kolomazníková)

Svůj vlastní přerovský rekord vyrovnala dorostenka Tereza Válková ve skoku o tyči, když úspěšně zapsala 295 cm. O deset centimetrů výše už bylo bohužel nad její síly a na překonání tří metrové hranice tak bude muset ještě chvíli počkat. Stejně jako v tyči, obsadila třetí místo také na trati 100 metrů překážek (14,95 s). Zvítězila Gabriela Patalová (14,64 s) a druhé místo přidala na stejné trati bez překážek (12,76 s).

Ve skokanském sektoru se na body prosadila třetí z dorostenek Hana Dohnalová. V trojskoku brala druhé místo za 10,62 m, ve výšce byla šestá (147 cm).

Dařilo se vytrvalcům. Junior Václav Vandrovec těsně zaostal za svým osobákem a na trati 3000 metrů zvítězil (8:53,79 min). Mezi dorostenci doběhl čtvrtý Oliver Punge a radoval se z nového osobáku 10:07,47 min.

Rovněž čtvrtý doběhl junior Martin Kadala. Dva kilometry s překážkami zaběhl za 7:32,18 min a také on byl těsně od osobáku. Rychlostní formu potvrdil na čtvrtce, kde si osobák vylepšil na 57,64 s. Osmým místem bodoval na stejné trati Robin Slouka a také pro něj to byl osobák (52,97 s). Na překážkách za svým maximem těsně zaostal a bral páté místo (61,48 s).

Mezi překážkáři se představil ještě dorostenec Mikuláš Trojek. Na třístovce bodoval devátým místem (43,75 s). Jeden bod za desáté místo přidal také mezi koulaři, když si vylepšil osobní rekord na 11,64 m. O dvanáct centimetrů méně vrhl Michal Ludva a byl jedenáctý.

Ve vrzích bodoval také hostující junior Šimon Orviský z AK Hodonín. V oštěpu bral páté (45,60 m). v kouli šesté (12,20 m) a disku deváté místo (32,59 m).

 

Kompletní výsledky zde