Víceboje v Šumperku byly plné osobních rekordů

Jedny z posledních letošních závodů na dráze se konaly ve středu 7. října v Šumperku. Jako se již stalo tradicí, sezónu zde uzavíralo mladší žactvo a přípravka závodem ve víceboji. Letošní účast byla bohužel vlivem mimořádných vládních opatření značně ovlivněna - každý oddíl mohl nominovat pouze 10 závodníků napříč kategoriemi.

Vybraní závodníci SK Přerov se za důvěru v nominaci svým trenérům odvděčili celou řadou osobních rekordů a dalších pěkných výkonů. Na medaili sice nikdo z nich nedosáhl, ale několikrát k ní byli velmi blízko.

Páté místo mezi přípravkáři obsadil Šimon Bajcar (1050 bodů) následovaný na šesté pozici Vojtěchem Křížem (966 b), v kategorii mladších žáků se na pátou příčku prosadil Antonín Kříž (1315 b) a sedmé místo bral Jan Knap (1273 b) a konečně mezi mladšími žákyněmi se nejvíce dařilo šesté Emě Kroupové (2140 b) a sedmé Adéle Školové (2025 b). Do první desítky se nepodařilo probojovat jen žádné z dívek z přípravky - Aneta Školová brala čtrnácté místo (1010 b).

Kromě Emy Kroupové si všichni navíc vytvořili i osobák ve víceboji. V dlouhodobých přerovských tabulkách se výrazně posunula Adéla Školová, a to na jedenácté místo.

Výprava SK Přerov, horní řada zleva: Václav Holubář, Antonín Kříž, Jan Knap, Ema Kroupová, Adéla Školová, Klára Andrisová a trenér Vít Ulehla; dolní řada zleva Vojtěch Kříž, Šimon Bajcar, Aneta Školová a Nela Drozdová.

Mladší žactvo zahajovalo pětiboj během na 60 m překážek a všichni začali naprosto senzačně, když si vylepšili své osobáky. Kroupová se dokonce posunula na šesté místo přerovských tabulek výkonem 10,63 s. Pod 11 vteřin běžela také Adéla Školová (10,93 s). Z hochů byl nejrychlejší Jan Knap, který se v tabulkách posunul na 14. místo (11,14 s).

Na překážkách měli všichni i docela štěstí, vítr se ještě vešel do povolené rychlosti 2 m/s. Naopak na hladkých šedesátkách se rozfoukal a sice přispěl k pěkným výkonům hochů, ty už ale nemohou být uznané jako osobáky. Osobní maximum si mezi děvčaty zlepšily Školová (9,25 s) a Klára Andrisová (9,33 s).

V dálce bohužel většina našich závodníků zaostala za svými možnostmi. Z hochů se bohužel nikdo nedokázal dostat přes čtyřmetrovou hranici. Vysoký standard potvrdila Kroupová výkonem 444 cm. Zlepšily se dívky z přípravek - Aneta Školová si posunula osobák na 348 cm, Nela Drozdová na 339 cm.

V hodu míčkem byl z našich závodníků nejlepší ten úplně nejmladší. Desetiletý Vojtěch Kříž si zlepšil osobní maximum na 39,71 m. Z osobáku se radoval i jeho starší bratr, když byl výkonem 37,25 m nejlepší z našich žáků.

Výborné výkony předvedli naši přípravkáři také v závěrečné šestistovce. Bajcar si zlepšil osobák pod dvě minuty a posunul se v historických tabulkách už na čtvrté místo (1:59,69 min). Na páté pozici jej rovněž v osobáku následuje Vojtěch Kříž (2:02,96 min). Slušně běžela také Drozdová s Anetou Školovou, obě ale za svými osobními rekordy těsně zaostaly.

Mladší žactvo běželo osmistovku. Na ní si nejlépe vedl Antonín Kříž (2:44,43 min), k osobnímu rekordu se vyhecoval Knap (2:50,26 min). Nadějně rozjetý pětiboj plný osobáků ale bohužel nedokončil Václav Holubář, který pro bolest paty musel závěrečnou disciplínu vzdát.


Kompletní výsledky našich atletů najdete zde
Fotogalerie zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.