Kladno hostí o tomto víkendu Gigant, nechybí ani tři přerovští závodníci

Vytisknout

MČR dorostu a juniorů, které se kvůli velkému počtu kategorií přezdívá také Gigant, hostí o tomto víkendu stadion na Kladně. Nebudou chybět ani tři přerovští závodníci - Gabriela Patalová, Tereza Válková a Jonáš Kolomazník.

Mezi vybrané závodníky se vešla také Alice Drozdová, ta se ale nakonec na MČR nepředstaví.

V tuto chvíli už má za sebou rozběh na 100 metrů juniorka Gabriela Patalová. V protivětru zaběhla čas 12,54 s a proklouzla do osmičlenného finále. V něm se bude snažit zlepšit nejen svůj čas, ale i umístění. Patalová drží přerovský rekord žen výkonem 12,27 s, ten však zaběhla loni v červenci. Letos běžela zatím nejrychleji za 12,53 s.

O dobrý výsledek se bude chtít poprat také ve skoku dalekém. Letos v hale senzačně vybojovala v této disciplíně stříbro výkonem 558 cm, venku má zatím skočeno 544 cm.

Na stometrové trati s překážkami se představí dorostenka Tereza Válková. I ona bude usilovat o postup do finále, vždyť v letošních republikových tabulkách je průběžně třetí! Před dvěma týdny si ve Zlíně zlepšila osobní rekord na 14,22 s.

Mezi diskaři nebude chybět Jonáš Kolomazník. Letos prvním rokem junior startoval v této sezóně v hodu diskem pouze jednou a zapsal nejvíce 39,98 m. O čtvrt kila lehčím dorosteneckým diskem má ale hozeno i 50,31 m. Podle letošních tabulek Kolomazník nepatří k favoritům, může ale příjemně překvapit.

Také tentokrát můžete sledovat live stream, a to na facebookové stránce Jsem atlet.

Propozice zde
Průběžné výsledky zde


Přehled startů přerovských závodníků:

so 9:50 Patalová Gabriela 100 m rozběh
so 12:00 Patalová Gabriela 100 m finále
so 12:30 Válková Tereza 100 m př. rozběh
so 15:10 Válková Tereza 100 m př. finále
so 18:10 Kolomazník Jonáš disk finále
ne 12:10 Patalová Gabriela dálka finále