Tereza Válková má bronz z MČR!

Velkého úspěchu dosáhla o víkendu na MČR mládeže dorostenka Tereza Válková. Postup do finále stovky překážek si pohodlně pohlídala a s přehledem vyhrála rozběh v osobním rekordu 14,17 s. Ve finále se dokázala znovu zlepšit a ve výborném výkonu 14,06 s si doběhla pro bronzovou medaili!

Tímto výkonem se navíc propracovala na druhé místo historických tabulek Přerova a zůstávají před ní jen poslední dvě výzvy - prolomit hranici 14 sekund a pak také přerovský rekord, který má ovšem v držení Helena Tomková a má hodnotu 13,61 s.

Tři nejlepší dorostenky na trati 100 m překážek - první Eliška Červená (TJ Svitavy / 13,88 s), druhá Markéta Křivková (Hvězda Pardubice / 13,94 s) a třetí Tereza Válková (SK Přerov 1908 / 14,06 s).

V dobré formě se na Kladně ukázala také juniorka Gabriela Patalová. Hned v úvodu šampionátu postoupila do finále hladké stovky výkonem 12,54 s. Ve finále svůj výkon o dvě setiny vylepšila a zlepšila si tak i své letošní maximum. Celkově jí patří osmé místo.

Sezónní maximum předvedla také ve skoku dalekém. V páté sérii dolétla na 562 cm a posunula se na šesté místo. Od čtvrtého místa ji dělily pouze 4 cm, medaile se ale tentokrát rozdávaly za výkony 593 cm a více, což by pro Patalovou bylo obrovské zlepšení osobáku. Na ten čeká už téměř dva roky - na konci června 2019 skočila v Olomouci 565 cm a několikrát se k němu i znovu těsně přiblížila.

Osobní a zároveň i svůj vlastní přerovský rekord vylepšil junior Jonáš Kolomazník v hodu diskem. V této disciplíně startoval s juniorským diskem (váha 1,75 kg) teprve podruhé, přesto se dokázal zlepšit o další čtyři metry už na 43,94 m a obstát v celorepublikové konkurenci. Jeho výkon hned z první série stačil na pěkné sedmé místo. O 250 g lehčím dorosteneckým diskem má Kolomazník hozeno nejdále 50,31 m.

Všem našim atletům gratulujeme!


Kompletní výsledky zde
Fotogalerie zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.