Dívky z přípravky jsou po druhém kole třetí

Druhé kolo KP družstev přípravek hostil Prostějov ve čtvrtek 17. června. Jako průběžně druzí do soutěže nastoupili přerovští hoši, oproti prvnímu kolu se jim ale moc nedařilo a klesli na páté místo. Naopak dívky si polepšily, v obou kolech byly čtvrté, což v součtu stačí zatím na třetí pozici. Letos je ale soutěž velmi vyrovnaná, závody v Prostějově pořadím zamíchaly a prakticky nic zatím není jisté.

Na průběžné tabulky družstev i bodování jednotlivců se můžete podívat zde.

Největšího úspěchu tentokrát dosáhl Vojtěch Kříž, který na loňské druhé místo v běhu přes frekvenční žebříček navázal vítězstvím. O sedm setin si vylepšil osobák a s časem 7,12 s neměl konkurenci. Skvěle zaběhl také osmistovku. I na ní si vylepšil osobní rekord a za výkon 2:52,49 min bral třetí místo. Jen dvě setinky od osobáku zůstal v běhu na 60 metrů (9,77 s / 12. místo).

Šest bodů za páté místo ve skoku dalekém přidal Matyas Šajban (388 cm). Osobní rekord si zlepšil na šedesátce a byl desátý (9,65 s). Rovněž desátým místem bodovali desetiletí David Koňařík na trati 800 m (3:09,50 min / OR) a Jonáš Závrbský v dálce (353 cm / OR).

Na body dosáhly také obě naše štafety. Áčko ve složení Jakub Knap, Lukáš Kocián, Jakub Sikora a Matyas Šajban doběhlo páté ve zlepšeném času oproti prvnímu kolu (38,23 s). Béčko ve složení Kryštof Mésl, Tobias Poučenský, David Koňařík a Jonáš Závrbský bodovalo desátým místem (42,52 s).

V ostatních disciplínách hoši na body bohužel nedosáhli. V míčku byl nejlepší z našich Jonáš Závrbský na šestnáctém místě (24,80 m / OR) a v hodu turbooštěpem Lukáš Kocián na místě sedmnáctém (8,00 m / OR).

Skvěle zaběhla 600 metrů Anna Hrazdirová a znovu si zlepšila osobní rekord. Časem 2:04,51 min obsadila třetí místo. Anička má však ještě vyšší cíle - ráda by překonala přerovský rekord, který od loňska drží Karolína Židlíková výkonem 2:01,50 min. Podaří se jí to v Olomouci?

Dva osobní rekordy a dvě bodovaná umístění, to je bilance Anety Školové. Pátá byla v běhu přes žebříček (7,61 s) a šestá na hladké šedesátce (9,60 s). Po pádu ve štafetě, kdy pak závodila s odřenými koleny, jsou to o to větší úspěchy.

Áčková štafeta děvčat byla velmi slušně rozběhnutá a sahala po stupních vítězů, finišmanka Školová ale bojovala tak naplno, že pár metrů před cílem upadla a ztratila několik vteřin. Čtveřice Anna Hrazdirová, Terezie Ševčáková, Sofie Zedková a Aneta Školová tak nakonec zůstala bez bodů (41,59 s).

Desátým místem bodovalo alespoň béčko, ve kterém tentokrát běžely Izabela Mikóczi, Adéla Vlachová, Eva Beránková a Veronika Pospíšilová (40,11 s). Zkušenosti sbírala také céčková štafeta složená z nejmladších děvčat. Kvarteto Zuzana Špačková, Aneta Zavadilová, Karolína Čespivová a Thea Bajcarová zaběhlo čas 42,25 s. Tyto dvě štafety to ale neměly vůbec jednoduché, vlivem technických potíží se jejich běh musel jako jediný opakovat v závěru závodů.

Znovu si ve skoku dalekém vylepšila osobák Kateřina Běhalová a bodovala šestým místem (372 cm). Bohužel na závěrečném kole se nepředstaví. Poslední jeden bod přidala Izabela Mikóczi v hodu turbooštěpem (8,10 m / OR). Nejlepší z našich dívek byla v hodu míčkem Terezie Ševčáková na čtrnácté pozici (21,20 m / OR).

Závěrečné třetí kolo se koná ve středu 23. června v Olomouci.


Kompletní výsledky zde
Fotogalerie zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.