Jonáš Kolomazník vylepšil v Praze 3 přerovské rekordy!

V letošním roce hostoval Jonáš Kolomazník za juniorské družstvo AK Olomouc, s nímž se mu podařilo postoupit až na MČR družstev do Prahy. Olomoučtí zde obsadili v nabité konkurenci čtvrté místo. Kolomazník si však vedl výtečně - vylepšil hned tři přerovské rekordy!

Po dlouhých 81 letech vymazal z čela tabulek Vladimíra Vítečka, když jeho rekord ve vrhu koulí překonal hned dvakrát - nejprve ve třetí sérii vrhl 6 kg těžkou koulí do vzdálenosti 14,27 m, ve finále se pak dokázal zlepšit až na 14,66 m a obsadil čtvrté místo.

Rovněž čtvrtý doběhl v závodě na 110 m překážek. Přerovský rekord v této disciplíně během září vylepšil hned dvakrát - nejprve na domácí půdě v Přerově sesadil z čela tabulek Rostislava Mališku, když jej překonal o dvě setiny a zlepšil přerovské maximum na 14,84 s. Podruhé posunul rekord právě v Praze, a to dost výrazně - rovnou na 14,65 s.

Rovněž svůj vlastní rekord vylepšil i v hodu diskem - zlepšit se dokázal o více než dva metry na 46,15 m a v soutěži obsadil třetí místo.

Kolomazník zůstává v kategorii juniorů ještě v další sezóně.

Kompletní výsledky zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.