Běžci oslavili konec roku Silvestrovskými běhy

Loňský rok uzavřeli běžci sportovně - Silvestrovským během. Tradici tohoto běhu v Přerově převzali po Miloši Přidalovi běžci Petr Punge a Jiří Skřeček. Po roční pauze, kdy se akce konala jen neoficiálně, nastoupilo na start osm desítek účastníků.

Běžela se tři kola o celkové délce 7,5 kilometru. Trasa vedla od loděnice kolem Ornitologické stanice ke skateparku a zase zpět. Výkony podpořilo teplé počasí - bylo nad nulou a objevilo se i několik běžců v kraťasech.

Vítězem se stal Jakub Sklenář (25:04 min), který přerušil vítěznou šňůru Petra Kučery (25:41 min). Šestý celkově (čtvrtý v kat. A) doběhl junior Oliver Punge (28:08 min), když o 8 sekund předběhl Zdeňka Doležala (8. místo).

Mezi ženami zvítězila Michaela Brtníčková (32:29 min) a v celkovém pořadí obsadila solidní 26. místo. Petr Punge z pořadatelského týmu bral třetí místo v kat. C (32:43 min) a uzavřel třetí desítku.

V kategorii H zvítězila další z našich atletek Hana Tovaryšová (37:37 min).

Kompletní výsledky zde
Fotogalerie zde

 

Ti, pro které je 7,5 km málo, startovali v Oseku nad Bečvou na trati delší o 2 km. Zlatou medailí zakončil rok 2021 Václav Vandrovec, když zvítězil ve své kategorii i celkovém pořadí (32:36 min). Druhý proběhl cílem Marek Beňa (36:30 min). Pátý ve své kategorii doběhl René Vandrovec (46:36 min).

V dětských kategoriích se dařilo Valerii Hrabovské a její starší sestře Julii, když obě braly stříbrnou medaili.

Kompletní výsledky zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.