Přípravka přivezla z Prostějova tři medaile!

K prvnímu kolu krajské soutěže družstev zajížděla přípravka letos netradičně do Prostějova. Celkově prošla celá soutěž po několika letech úpravami a změnilo se množství disciplín. Poprvé se neběžela krátká štafeta na 4x60 metrů, nýbrž štafeta dlouhá na 4x333 m. Netradiční délka je dána délkou jednoho kola v Prostějově.

Tato disciplína byla zařazena až na závěr programu a nikdo z družstev nevěděl, jak obstojí. Naše čtveřice ve složení Thea Bajcarová, Šimon Wasserbauer, Rostislav Studený a Zuzana Špačková bohužel běžela až ve druhém běhu. Ten první suverénně ovládl AK Olomouc, podobně si ale počínaly také naše děti. Thea hned od úvodních metrů vybudovala náskok, který další štafetáři postupně navyšovali až na konečných 10 vteřin. V celkovém pořadí stačil výkon 4:07,11 min na parádní druhé místo.

Ohromný úspěch se zrodil v hodu medicinbalem. V letošním roce se bude házet kilogramovým náčiním dokonce na každém kole - tentokrát padl los na hod vzad. Děti využily zimního tréninku a v této disciplíně sklidily pěknou řádku bodů. Na zlato dosáhla Adéla Vlachová (9,60 m) a mezi hochy bral bronz Kryštof Mésl (10,00 m)! Body přidali také pátý David Koňařík (9,60 m), šestý Jonáš Závrbský (9,50 m) a osmý Jakub Cieslar (9,20 m). Těsně za nebodovanými pozicemi zůstal Jan Karabina (8,20 m / 13.) a Kateřina Orálková se Sofií Vodičkovou (obě 7,90 m / 12.)

Výrazně se naše děti prosadily také v dálce. Šesté místo bral David Koňařík (384 cm), osmé Radovan Kratochvíl (368 cm), deváté Šimon Wasserbauer (367 cm) a desáté Jonáš Závrbský (366 cm). Mezi děvčaty bodovala osmá Zuzana Špačková (378 cm) a devátá Veronika Pospíšilová (377 cm). Body na dohled měla stejně jako v medicinbalu Kateřina Orálková, když byla dvanáctá také v této disciplíně (371 cm).

Na kolik přidával vítr výkonům v dálce, ubíral jim v běhu na 60 metrů. Obzvláště nás mrzí běh našich hochů, který měl výrazně silnější protivítr než všechny ostatní běhy (-3.1 m/s, ostatní běhy okolo -1.5 m/s). Doplatil na to Šimon Wasserbauer, který i tak běžel slušných 9,92 s a byl dvanáctý. Věříme, že na dalších závodech budou povětrnostní podmínky spravedlivější a Šimon se prosadí do první desítky. Jen o setinku pomalejší byl Jakub Červený (9,93 s).

Prosadila se ale děvčata. Veronika Pospíšilová zaběhla sedmý nejlepší čas (9,78 s) a bodovala také Thea Bajcarová desátým místem (9,84 s).

Výborně běžel osmistovku Radovan Kratochvíl. Poprvé dokázal stlačit svůj čas pod 3 minuty (2:59,20 min) a byl devátý. Skvěle běžel také devítiletý Patrik Pospíšil (3:06,07 min), na body to ale zatím nestačilo.

Bohužel úplně bez bodů jsme zůstali v hodu míčkem a běhu přes frekvenční žebřík. Na dohled měli body v míčku David Koňařík (30,60 m / 12.) a Radovan Kratochvíl (28,34 m / 15.), z děvčat byla nejlepší Gabriela Orlová (19,48 m / 24.).

Na frekvenčním žebříčku jsme věřili v úspěch Adély Vlachové, která sice potvrdila, že z našich děvčat je suverénně nejlepší, v soutěži však obsadila 14. místo (7,30 s). Od loňska ale předvedla obrovské zlepšení o téměř jednu vteřinu! Mezi chlapci byli nejrychlejší Jakub Červený (7,36 s / 20.) a Jakub Cieslar (7,37 s / 21.).

Ostatní děti bohužel na body nedosáhly, i tak si celá řada z nich vylepšila osobní rekordy a nebo nasbírala své první závodní zkušenosti na soutěži družstev. A o to jde především - prosadit se v této soutěži je obrovsky těžké, v každé disciplíně běžně startuje pět desítek soutěžících, v běhu na 60 metrů děvčat jich bylo dokonce 96! Stejně ale jako v jiných atletických soutěžích družstev, i zde platí pravidlo, že boduje pouze prvních 10.

V konečném součtu všech disciplín obsadili chlapci čtvrté místo (42,5 b), dívky byly páté (33 b).

Další kolo nás čeká ve čtvrtek 2. června ve Šternberku a na programu budou běhy na 4x60 m, 40 m, 600 m (dívky) a 800 m (hoši), dále pak skok daleký, hod míčkem, hod medicinbalem vpřed, opičí dráha a skok z místa.

Kompletní výsledky
Fotogalerie
Videogalerie

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.