Mladší žákyně bojují o postup na semifinále MMaS družstev

Zatímco na domácím stadionu v Přerově probíhaly oslavy dne dětí v duchu vrhačském, mladší žactvo slavilo v Šumperku druhým kolem KP družstev. A úspěšně, žákyně ustanovily nový přerovský rekord ve štafetě na 4x300 metrů a k vidění byly i další pěkné výkony a osobní rekordy.

Čtveřice Aneta Školová, Růžena Sedláčková, Sára Nováková a Ema Hlavová byla vůbec první přerovskou štafetou mladších žákyň po několika letech, která k účasti v tomto závodě našla odvahu. A jelikož se dříve běhalo pouze 3x300 m, rovnou děvčata ustanovila nový přerovský rekord. Výkonem 3:24,44 min navíc obsadila druhé místo v závodě - na vítěznou Olomouc jim chybělo 6 sekund.

Uspěla také štafeta B ve složení Dominika Fuksová, Anna Hrazdirová, Denisa Kubíčková a Sofie Zedková. Děvčata časem 3:44,82 min dosáhla na sedmé místo. Hoši štafetu tentokrát vůbec nepostavili.

Na individuální druhé místo se probojovala Lenka Rudolfová v běhu na 60 m př. (10,48 s). Osobní rekord si zlepšila v běhu na 150 m a byla sedmá (21,68 s). Body brala také ve své třetí disciplíně, v dálce uzavřela finálovou osmičku (431 cm).

Tentokrát byla o malý kousek, konkrétně 3 cm, lepší Sára Nováková na sedmé pozici. Skvěle zaběhla třístovku a za 48,10 s brala páté místo. V obou disciplínách si navíc vylepšila osobní rekordy.

Na třístovce bodovaly i další dvě naše závodnice. Osmá doběhla Aneta Školová (48,85 s) a desátá Růžena Sedláčková (51,14 s). I ony si vylepšily osobní rekordy. Oblibu v ještě delších tratích jako 300 metrů má Anna Hrazdirová. A je na nich i dobrá, na 1500 metrů si vylepšila osobák a brala páté místo (5:48,64 min).

Šestá nejlepší byla v soutěži koulařek Kateřina Běhalová (7,79 m). Osobní maximum 127 cm do výšky znamenalo deváté místo pro Sofii Zedkovou. A konečně poslední bod přidala družstvu mladších žákyň Lucie Maňáková v běhu na 60 m př., když poprvé v životě prolomila hranici 12 vteřin (11,95 s).

Na body bohužel nedosáhly Lucie Burdíková, Natali Klouparová, Karolína Mazánová, Eliška Méslová ani Izabela Zapletalová. I tak ale mladší žákyně nasbíraly 57 bodů a obsadily páté místo. O jednu příčku si tak polepšily oproti úvodnímu kolu a v počtu hlavních bodů se v průběžném pořadí dotáhly na AK Šternberk. Jelikož ale prohrávají na pomocné body (99,5 vs 97 bodů), patří jim průběžná šestá pozice. Pokud by se jim ale ve třetím stejně jako v tomto kole podařilo Šternberk porazit, měly by se z pátého a zároveň posledního postupujícího místa podívat na semifinále Mistrovství Moravy a Slezska družstev. Pěsti jim budeme držet 15. června v Olomouci!

Zleva Lenka Rudolfová, Sára Nováková, Natali Klouparová, Sofie Zedková, Kateřina Běhalová, Izabela Zapletalová a Jiří Motloch.

Žáci mají situaci složitější. Toto kolo se jim nepovedlo, s 28 body skončili sedmí a v průběžném pořadí družstev po 2 kolech klesli na šesté místo. Pátý AK Šternberk má ale náskok dvou hlavních bodů a situace není růžová ani v pomocných bodech, kde má Šternberk náskok 59 bodů. Myšlenky na postup jsou tak spíše sci-fi, hoši by se museli vybičovat k perfektnímu výkonu a zároveň spoléhat na to, že se rivalům ze Šternberka nebude dařit.

Oporou svého družstva byl znovu Adam Kolář. Díky osobáku 8,33 s se prosadil na třetí místo v běhu na 60 metrů a rychlostní formu prodal také na třístovce, kde doběhl čtvrtý v dalším osobním maximu 47,19 s. Bodoval také devátým místem v kouli (7,09 m).

Skvělé páté místo bral v běhu na 150 m Jakub Navrátil (23,43 s). Osmý doběhl na 60 m př. Vojtěch Kříž v novém osobáku 11,37 s a hned za ním se umístil Jakub Knap (11,58 s / OR). Těsně mu body utekly v dálce, na desáté místo mu chybělo 6 cm (390 cm).

Startovali také Jakub Kovář, Jiří Motloch a Jakub Sikora, své starty ale v body proměnit nedokázali. Chyběl Šimon Bajcar, který byl v prvním kole druhý nejlepší bodovač.

Závěrečné třetí kolo se bude konat ve středu 15. června v Olomouci. Věříme, že obě družstva nastoupí v plné síle!

Kompletní výsledky
Fotogalerie

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.