Kluci z přípravky vybojovali pohár za 3. místo na KP!

Vytisknout

Přípravka to dokázala! Znovu po dvou letech se konalo finálové kolo KP v Zábřehu a stejně jako v roce 2020 měli kluci z přípravky na dosah pohár za celkové třetí místo v soutěži. Díky bojovnému výkonu se jim vytoužený pohár podařilo získat a nejen to, vybojovali dokonce i medaile v disciplínách, kde jsme to vůbec nečekali! Děvčata válela i bez své největší opory - po skvělém týmovém výkonu obsadila ve třetím kole skvělé čtvrté místo, pouhý bod za Uničovem. Celkově jim patří pátá pozice.

Kluci po dvou kolech měli shodný počet hlavních bodů jako AK Šternberk a díky většímu počtu pomocných bodů byli průběžně třetí. Hlavním cílem tedy bylo porazit Šternberk. To se nám nakonec podařilo s velkým náskokem - zatímco naši hoši obsadili v závěrečném kole třetí místo se 71 body, soupeřům ze Šternberka se tolik nedařilo a byli až pátí. Chlapeckému družstvu se podařilo získat bronzový pohár už posedmé v historii KP od roku 2004. Dívky na svůj první pohár stále čekají, nejlépe byly čtyřikrát čtvrté.

V letošním roce se navíc kromě poháru můžeme pyšnit i jinou, neoficiální, statistikou - mezi kluby v kraji jsme byli třetí nejúspěšnější po AK Olomouc a AC Prostějov. Tato dvě družstva si rovnoměrně rozdělila obě zlata a stříbra. Bronz mezi dívkami putoval do AP Olomouc, ale jejich chlapci byli až osmí, zatímco naše družstva obsadila třetí a páté místo!

Skvěle začali naši chlapci hned v úvodu. Ve štafetě na 4x60 metrů kvarteto Šimon Wasserbauer, Tobias Poučenský, Rostislav Studený a Radovan Kratochvíl obrovsky vylepšilo svůj čas z druhého kola až na 36,59 s! V soutěži nejen zvítězili, ale na přerovský rekord Jana Knapa, Šimona Bajcara, Antonína Kříže a Lukáše Rybníčka zaostali o pouhých 8 setin!

Na bodech byla také štafeta B ve složení Kryštof Mésl, Vojtěch Tománek, Jakub Cieslar a Jonáš Závrbský. Také oni vylepšili čas z 2. kola a obsadili deváté místo (39,93 s).

Druhé zlato přerovské výpravy vybojoval David Koňařík v hodu medicinbalem autovým způsobem. Osobní rekord si vylepšil o 61 cm na 9,11 m a neměl konkurenci. Jeho výkon podtrhl bronzovou medailí Jakub Cieslar (8,55 m) a body přidal také Kryštof Mésl na sedmé pozici (7,26 m). Jen z této disciplíny brali kluci 23 bodů!

Dvě nečekaná stříbra vybojovali Radovan Kratochvíl a David Koňařík v běžeckých disciplínách. Prvně jmenovanému se to podařilo v běhu na 60 m př. Tato disciplína byla zařazena premiérově, a tak jsme nikdo moc nevěděli, co očekávat za výkonnost u soupeřů. Běželo se na mezery mladšího žactva, jen překážky byly nižší (60 cm). Kratochvíl běžel hned v prvním rozběhu a výborně, výkonem 11,60 s měl je jednoho přemožitele. Těsně pod stupni vítězů se umístil Jonáš Závrbský (11,91 s) a desátým místem bodoval ještě Tobias Poučenský (12,48 s).

David Koňařík zabodoval na trati 500 metrů. V prvním běhu byl na čele osamocený a běžel jen proti časomíře. Jeho výkon nakonec stačil na krásné druhé místo (1:36,93 min)! První zkušenost na této trati získal i Vojtěch Tománek - za 2:01,28 min se vůbec nemusí stydět, v kategorii přípravek zůstává ještě další dvě sezóny.

Šestou medaili pro náš oddíl vybojoval Šimon Wasserbauer ve velikém osobním rekordu v běhu na 60 metrů. Čas 9,25 s znamenal třetí místo. Dobrou zprávou je, že Šimon může o další medaile mezi přípravkáři bojovat také v dalším roce. Jen o 5 setin utekly body za desáté místo Rostislavu Studenému (9,69 s / OR).

A zatímco v těchto pěti disciplínách jsme slušně bodovali a získali i medaile, zbývající tři byly poněkud slabší. V dálce tentokrát bodoval pouze Wasserbauer 10. místem za výkon 381 cm, což je nový osobní rekord. Ostatní hoši neskákali špatně, ale zůstali pod bodovanými pozicemi. Tentokrát byla dálka výjimečně nabitá, přes 4 metry se dostalo hned 6 skokanů!

V hodu raketkou byl nejlepší z našich Kryštof Mésl na 15. místě. Skokanský žebříček opanovali hoši AC Prostějov, v první desítce se jich umístilo 9 a získali neskutečných 53 bodů jen v této disciplíně! Z našich borců byl nejlepší Jakub Cieslar, za daných prostějovských podmínek na velmi slušném 17. místě (11,39 s). Hned o příčku za ním se umístil Maxim Fait (11,65 s) a devatenáctý byl Rostislav Studený (11,71 s).

Nejúspěšnější mezi dívkami byla v tomto kole Karolína Čespivová. Fantasticky běžela překážky a nebýt zaváhání v poslední mezeře, kdy běžela na 5 kroků, mohla pomýšlet na ještě lepší čas i umístění! Nakonec brala sedmé místo za čas 11,90 s. Následující video doporučujeme všem, nejen mladšímu žactvu a přípravce!

Skvěle běžela také na hladké šedesátce - za osobní rekord 9,46 s obsadila páté místo. K bodům pomohla také štafetě B ve složení Sofie Vodičková, Karolína Čespivová, Karolína Jordanova a Kateřina Orálková (39,39 s / 9. místo).

Áčko znovu obsadilo čtvrté místo (38,07 s). Startovala Monika Šocová a dále běžely Eva Beránková, Adéla Vlachová a Thea Bajcarová.

Mezi sprinterkami zabodovala také Kateřina Orálková na trati 60 m (9,59 s / 7. místo). Nervozitu ze startu na překážkách nezvládla Thea Bajcarová - za výkon 13,17 s byla až 31., ale na tréninku dokázala konkurovat Čespivové. Je vidět, jaký velký je rozdíl běžet mezery na 3 versus na 5 kroků.

Vteřina scházela k bronzové medaili Monice Šocové na čtyřstovce. Pro přípravku je tato trať spíše vytrvalostního charakteru a neběhá se v drahách, ale sbíhá se jako například osmistovka. Monika kolečko uběhla za 76,12 s a brala páté místo.

Sedmým místem se v hodu medicinbalem prosadila Adéla Vlachová (7,21 m). Jeden bod za desáté místo přidala ještě v žebříčku (10,38 s) a byla úplně nejrychlejší z našich závodníků a závodnic. V hodu medicinbalem jsou na příští rok nadějné také výkony Adély Cieslarové (6,26 m) a Gabriely Orlové (6,23 m).

Poslední dva body pro družstvo získala Aneta Zavadilová v hodu raketkou (23,04 m). V dálce tentokrát naše děvčata nebodovala, nejlepší Thea Bajcarová brala třinácté místo (363 cm).

Náš klub reprezentovalo ale o mnoho více mladých atletů, letos se jich postupně podívalo na KP celkem 40. Viděli jsme celou řádku osobních rekordů a bylo vidět, že s každým dalším startem i ty nejmladší děti nabývají další zkušenosti. Věříme, že nejen tyto zkušenosti jim pomohou v další tréninkové dřině a zúročí je na dalších závodech! :)

Kompletní výsledky
Fotogalerie
Videogalerie