Brtníčková zvítězila na půlmaratonu v Hradci Králové!

Další vítězství a navíc ve skvělém čase si připsala Michaela Brtníčková na půlmaratonu v Hradci Králové. Distanci 21,0975 km uběhla za 1:17:16 hod a mezi ženami neměla konkurenci. Svůj vlastní přerovský rekord z letošního března vylepšila téměř o 14 minut! V letošních republikových tabulkách se tímto výkonem zařadila na páté místo mezi ženami, její čas je totožný jako čas Evy Vrabcové-Nývltové. Nejrychleji letos běžela Moira Stewartová (1:10:14 min).

"Pokaždé, co se mě ostatní ptali, za kolik bych to chtěla dát, tak jsem říkala čas 1:17 (tempo 3:40), ale upřímně jsem věděla, že je to celkem přestřel, když 2 měsíce zpět jsem v tomto tempu nedala ani 5 km... ale nebyl a je to tam! Občas to není o tom, kolik toho natrénujete, ale o tom, jak si to vše nastavíte ve své hlavě," uvedla Míša na svém Instagramu. Letošní sezóna je pro ni nahoru a dolů, část z ní vůbec kvůli zranění nemohla trénovat, ale dokázala se vrátit obdivuhodným způsobem.

Těmito výkony ale její plány ještě nekončí. Během října se ještě pokusí splnit limit do vrcholového střediska žen do 22 let - přestože zvítězila na MČR juniorek na silnici, musí splnit daný limit na některé distanci na dráze. Pokud zvládne zregenerovat, pokusí se o to už tuto sobotu v Přerově v běhu na 10 000 metrů. Aby se jí to podařilo, musí tuto trať uběhnout pod 36:50 min.

Na půlmaratonské trati debutoval Oliver Punge. Pro přerovského středotraťaře to byla především zkouška, jak na tom je, a s časem 1:27:56 hod byl spokojený: "Do patnáctého kilometru se mi běželo dobře, pak mi ale odešly nohy a začalo píchat v boku, takže jsem byl rád, že jsem to doběhl. Rozběhnuté jsem to měl na čas okolo 1:24-25 hod. Nemám na takové tratě tolik naběháno, ještě tak 5 let bych se chtěl věnovat hlavně středním tratím. Od 5 km výš je to spíš taková zábava a zpestření."  Tímto výkonem obsadil třinácté místo v kat. muži 18-29 let.

V Hradci Králové nechyběli ani ostřílení borci, ti ale dali přednost maratonu. Petr Punge doběhl čtvrtý v kat. M50-59 v čase 3:38:56 hod a Jiří Skřeček byl 24. mezi muži 40-49 let (3:47:10 min).

Kompletní výsledky
Fotogalerie

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.