Vandrovec mistrem Moravy v přespolním běhu

Mistrovství Moravy a Slezska v přespolním běhu jednotlivců a družstev - Běh okolo Olešné - se konalo v sobotu 11. března u frýdecko-místecké vodní nádrže. SK Přerov zde měl jediného zástupce, který o sobě ale dal pořádně vědět - Václav Vandrovec vyhrál závod mužů a stal se tak mistrem Moravy a Slezska pro letošní rok.

Běželo se 6 km, které náš běžec zvládl za 21:33 min. Zvolil přitom taktiku start-cíl: "Začátek jsem napálil a pak náskok držel. Ale bylo to náročné, terén byl rozbahněný, takže trať dala zabrat." V sólo závodě si dokázal vybudovat náskok 1:17 min na druhého v cíli Jana Kohuta (Fénix sport Blansko).

Kompletní výsledky

O poznání větší účast přerovských běžců byla na téměř domácí Grymovské desítce. Stejně jako u Olešné byla zima a silně foukalo, pořadatelé ale otočili směr běhu rychlé rovinaté čtyřkolové tratě, což časům pomohlo.

Nejlepší z našich běžců byl Marek Svoboda, pátý v kat. A i celkově (34:47 min). Tomáš Kašpařík uzavřel druhou desítku (38:36 min) a v kat. B obsadil pěkné desáté místo. Na třetí místo v kat. C dosáhl Čestmír Horák (39:11 min) a jen 3 vteřiny za ním doběhl Oliver Punge (12. kat. A). V celkovém pořadí obsadili 29., resp. 30. místo.

Na startu nechyběli ani Jiří Skřeček (42:54 min / 20. kat. B) a Petr Punge (45:45 min / 9. kat. C).

Kompletní výsledky

Už ve čtvrtek 9. března se běžel další ze závodů Olomoucké běžecké ligy - Březnový běh Smetanovými sady. Účast si nenechal ujít Tomáš Kašpařík, který doběhl celkově třetí a v kat. B tentokrát dokonce zvítězil! Okruh dlouhý 6550 m zvládl za 25:57 min.

Kompletní výsledky

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.