Michal Richter byl úspěšný na KP žactva

V pátek 26. února pořádal AK Olomouc krajské přebory mladšího žactva. Za SK Přerov nastoupilo početné pole startujících, nevyjímaje ani šikovné děti věkem ještě v přípravce. Většina závodníků přijela do Olomouce dobře připravená a tak byly k vidění kvalitní výkony, mnohdy ve znamení osobních rekordů.

Obrovskou formu si s sebou přivezl Michal Richter. Vyhrál svůj rozběh na 60m a ve finále si vyrovnal osobní rekord (8,99s), což mu vyneslo čtvrté místo. Na stejné trati, ale s překážkami, se probojoval do finále C. Svůj výkon z rozběhu vylepšil o tři desetiny a bodoval na 10. místě (13,15 s). Po třech měsících si vyzkoušel i kouli a nestačil se divit- zlepšil se přesně o metr a to stačilo na čtvrté místo (8,23 m). Svou univerzálnost potvrdil na trati 800 m, kde nenašel přemožitele a druhého Bílého z AC Prostějov porazil o více než 2 sekundy (2:44,25 min). Zároveň tímto časem překonal své maximum z loňské sezóny na dráze, a o to více na něj může být pyšný.

Dařilo se i Pavlu Mikuláčkovi. Vyhrál běh na 60 m př. a výrazně si vylepšil osobák až na 11,49 s. Obrovské zlepšení předvedl i v dálce, když se poprvé dostal přes čtyřmetrovou hranici (429 cm) a pojistil si druhé místo. Nastoupil i na hladké šedesátce. V rozběhu zaběhl pěkných 9,15 s a do třetice si vylepšil rekord. Finálový běh se mu nepovedl, za svým časem zaostal o tři desetiny a skončil desátý.

Zlepšeni předvedl i Ondřej Vrtěl. Ve výborném osobním rekordu na překážkách nestačil pouze o dvě setiny na Pavla Mikuláčka. Ve vrhu tříkilogramovou koulí se mu rovněž dařilo- 9,60 m znamenalo další druhé místo. Polepšil se i v dálce (400 cm) a v běhu na 60m, kde si v rozběhu zlepšil osobní rekord na 9,25 s. Ve finále byl o pět setin pomalejší. V obou disciplínách se umístil na sedmém místě.

Rychlou půlku zaběhl talentovaný Jiří Tomek. Čas 2:52,78 min pro něj znamenal páté místo. Na překážkách se dařilo Danielu Pátkovi i Rostislavu Mališkovi- oba vyhráli svůj rozběh. Rychlejší byl Mališka, který si ve finále doběhl pro čtvrté místo (12,29 s), přičemž v rozběhu byl rychlejší o 7 setin a vytvořil si tak osobní rekord. Pátek byl sedmý (12,92 s).

Mimo pořadí startoval starší žák Marek Janák. Napodobil své mladší kolegy a dvakrát se zlepšil- nejprve v běhu na 60 m (9,00 s) a poté i v dálce (429 cm).

Z kvarteta přerovských děvčat se nejvíce dařilo Veronice Görögové. Postoupila do finále v běhu na 60 m,  obhájila svůj čas z rozběhů a umístila se na pěkném devátém místě (9,89 s). O pouhé 4 cm zaostala za svým osobákem v dálce a 372 cm jí vyneslo sedmé místo. Na překážkách byla šestá (14,58 s).

Ani Barboře Hastíkové, která opět závodí po delší zdravotní pauze, se nevedlo vůbec špatně. V překážkovém běhu se umístila o jednu příčku lépe než Görögová a zapsala si svůj premiérový osobní rekord (13,96 s). Ve velmi vyrovnané soutěži dálkařek jí 342 cm tentokrát stačilo pouze na 14. místo. Šedesát metrů zvládla za 10,45 s.

Mezi sprinterkami o sobě druhým místem v rozběhu dala vědět i Gabriela Hrbková (10,84 s). Čtveřici doplňuje Michaela Vysloužilová (10,59 s).

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.