Bařinová se stala mistryní ČR v krosu

V sobotu 20. března pořádal jihočeský Temelín Mistrovství České republiky v přespolním běhu. V bezprostřední blízkosti jaderné elektrárny se nedařilo obhájcům, nejen mezi muži, ale i mezi ženami. Přerovské barvy hájila Martina Bařinová.

Závod žen byl velmi pěkný, a to především zásluhou orientační běžkyně Kamily Gregorové, která vzala otěže závodu po prvním malém okruhu do svých rukou, a pak postupně sestřásala jednu soupeřku za druhou. Nakonec s ní zůstala v kontaktu jen Bařinová. "S Kamilou jsme se potkaly na halové republice, ale přeci jen jsem čekala soupeřky spíše od dráhařek. Jenže jsme se všechny bály náročné trati, i když to nakonec nebylo tak strašidelné, jak to vypadalo na pohled," povídala v cíli svěřenkyně Petry Ivanové. "Chtěla jsem běžet opatrněji, ale trenérka mě povzbuzovala, ať se držím vpředu, takže to bylo tak něco mezi."

To potvrzuje skutečnost. Během druhého většího kola Bařinová (celkově třetího) smazala menší ztrátu a do posledního kola už vbíhala s dvaceti metrovým náskokem. Ten sice ještě trochu navýšila, a ačkoli v závěru malinko ztratila, titul už si vzít nenechala. "I když vím, že bych to neměla dělat, musím se prostě otočit," usmívala se. Venkovní přípravu nevidí moc růžově. "Moc soustředění nestihnu, školu si nemůžu dovolit vynechat. Na extralize budu běhat pětku, stýpl, mimo to by trenérka chtěla, abych se zrychlila na patnáctce," naznačila plány na léto.

Překvapení závodu, matka dvou dětí Gregorová, si doběhla pro zasloužené stříbro, na třetím místě se od poloviny tratě pohybovala halová šampionka z trojky Květa Pecková a cíl také protnula na této pozici. Nedaleko za ní finišovala týnišťská vrchařka Táňa Metelková a duo z USK Praha Marcela Lustigová a Eva Vailová.

Závod nevyšel obhájkyni titulu Lucii Sekanové ze Sokola České Budějovice, pro kterou může být na sedmém místě malou útěchou stříbrná medaile mezi běžkyněmi do 22 let za Bařinovou. Bronz patří v této kategorii písecké Valerii Eningerové, v absolutním pořadí jedenácté.

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.