První liga žen - Opava

Onen dlouho očekávaný den konečně nastal. Sobota 22. května. Den, který se jistě zapíše do historie přerovské atletiky. „Ženy“ SK totiž poprvé nastoupily v první lize posíleny o několik výkonných hostovaček. A nevedly si vůbec špatně. Sice se ziskem 81 bodů skončily poslední, osmé, ale jen s malou ztrátou- sedmá Kroměříž měla 92 bodů a šestý Třinec 96. A těm, kdo v Opavě nebyli, se alespoň pokusím trošku přiblížit naše vystoupení …

Odjezd autobusu byl stanoven na půl osmé ráno od Hvězdy. Při počtu, v jakém jsme jely, na každého vycházely možná tak 4 sedačky. Cestou jsme posbíraly na nádraží hostovačky Elišku Moravcovou a Peťu Jenyšovou, v Oseku Evu Vilémovou, v Lipníku Soňu Zapletalovou a v Jezernici Lucku Navrátilovou. Cesta uběhla rychle. Stadion jsme nakonec taky našli- náš řidič jel s atlety do Opavy poprvé a my jsme taky moc nevěděli. Naštěstí se nějaký ochotný místní ujal funkce doprovodného vozidla :-)

 

Tradičně jsme byli na místě mezi prvními. Čekaly tam na nás také holky z Prostějova, Domča Matušková a Lucka Síbrová a jak výstižně řekly: „Olomouc vezl Prostějovačky do Opavy pro Přerov.“  Zatažené nebe slibovalo nic moc počasí, však se taky po chvíli spustil slejvák jako s***a. To byla naštěstí jen patnáctiminutová záležitost a pak už to vše probíhalo bez vody. K samotným závodům nemám celkem co dodávat, výsledková listina mluví za vše. Snad jen, že naše očekávání vyšší konkurence než ve druhé lize se potvrdila. Například ve vrzích to bylo vidět dost, nejen počtem startujících blížícímu se dvaceti, půlhodinovými zpožděními začátků disciplín, ale i hodnotnými výkony.

 

Jediné, co jsem vlastně pořádně viděla, byly štafety. A bylo se na co dívat- naše sprinterská štafeta se prosadila až na stupínek nejvyšší. Zajímavé bylo sledovat štafetu dlouhou. Jen co se Kája vzpamatovala (rozbíhala čtvrtkovou štafli), pořídily jsme nějaké to hromadné foto. Brzy snad budou i fotky k dispozici. Ale až teď, po závodech, nadešel ten nejvýznamnější okamžik celého dne. Klárka vytáhla z baťohu šampaňské (Robby Bubble samozřejmě :-) ) a plastové kelímky a poté pronesla sáhodlouhý přípitek na oslavu třiadvacátých narozenin svého favorita, tenisty Novaka Djokovice.

 

Oslavy pokračovaly i v autobuse. Já, jakožto čerstvá maturantka, jsem donesla výslužku z maturitního večírku ala asi dvacet pečených kuřecích kytek. Z doslechu vím, že co nesnědly holky, pak dorazil Koňas k večeři.

 

Co dodat závěrem? Snad jen to, že i když je mnohem těžší se prosadit a zabodovat, je potřeba podpořit družstvo a ty „lepší“, které na body dosáhnou. V počtu 14 závodnic se opravdu na první ligu nejezdí. Zamyslete se nad sebou všechny, co jste v nominaci byly, ale na sraz nedorazily.

 

Další kolo se koná v sobotu 5. června v Olomouci a já věřím, že budeme nejméně tak úspěšné, jako v Opavě.

Koutňa

 

Výsledky k nahlédnutí zde: http://online.atletika.cz/vysledky.aspx?idk=11699

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.