Mikulaj atakoval světový rekord!

Vytisknout

V neděli 3. října uspořádal náš oddíl už čtvrtý ročník prestižního meetingu GASMASK MINIZISK DESETIBOJ. Tento ročník byl mimořádně kvalitní. Pozvání přijal i známý hráč amerického fotbalu, Petr Mikuláček, který se nakonec stal suverénním vítězem a navíc překonal rekord závodu. Ten držel od roku 2007 Jan Koňařík výkonem 434 bodů. Mikuláček nastavil laťku velmi vysoko, v průběhu závodu dokonce atakoval světový rekord. Nakonec nasbíral pouhých 290 bodů.

 

V první disciplíně, běhu na 100 metrů, dosáhla nejlepšího výkonu mlynářka Koutňáková, když se trefila na bod přesně do požadovaného limitu (20,71 s). Mezi muži byl nejlepší Mikuláček, jenž za čas 17,56 s inkasoval pět bodů.

 

V dálce prokázal dobrou skočnost opět Mikuláček- za 225 cm byl ohodnocen jedním bodem. Novorozenec Jančík zvládl o 10 cm víc a získal pět bodů. V ženách byla nejlepší záhadná bytost z vesmíru (prý nějaká Balůsková)- za 310 cm byla hodnocena 174 body. Ostatní děvčata šla za plný počet.

 

Nejlepší výkon v kouli předvedla Balůsková. Za vrh dlouhý 175 cm brala 13 bodů. Mezi muži si dobře vedl zdravotní bratr v sukni Říhošek- 194 cm pro něj znamenalo zisk 21 bodů.

 

Během soutěže ve skoku do výšky se objevili i první (a poslední) fanoušci, kteří povzbudili pár závodníků a poté odešli na kurty. Nejlepší byla opět Kajsa- překonala laťku ve výšce 77 cm a získala čtyři body. Mikulaj získal 13 bodů (82 cm). Napínavé byly pokusy zraněné Aleny Müllerové, která dvakrát shodila a zachraňovala se až třetím pokusem. Dokonce musela odložit ortézu a skákat s nezpevněnou frakturou dolní končetiny!

 

Na oblíbené čtvrtce se nejvíce dařilo Koňasovi, jehož maska už byla ve značně pokročilém stadiu. Zaběhl čas 79,40 s a získal 8 bodů. Děvčata ani jedna nedosáhla na limit. Teprve po této páté disciplíně Koutňa pochopila systém bodování.

 

Po čtvrtce následoval bleskurychlý přesun do druhého dne. Zahájili jsme stodesítkou překážek. Všichni muži statečně bojovali. Koňas si nejspíš zaběhl letošňák, protože se mu podařilo dokončit závod ve skvělém čase 32,15 s. O třídu lepší byl Prcek- čas 24,99 s mu vynesl 63 bodů. Nejlepší překážkářkou tohoto dne byla Koutňa, která finišovala ve svém druhém životním čase (24,39 s -> 42 bodů).

 

V disku shodně tři body získali Mikulaj a Koňas (první hodil 4,30 m, druhý o 4 cm více). Deset bodů získala Kajsa (3,87 m).

 

Sítem soutěže byla tyč. Na centimetr přesně odhadl požadovanou výšku laťky Mikulaj (104 cm). Skvěle si vedl i Grgoš, jenž za 107 cm získal tři body. Prcek i Koňas si nechali nastavit shodně po metru, což ale bylo málo, a tak inkasovali  250 bodů. Mezi děvčaty se totéž povedlo Šukši, která třikrát shodila a Koutni, která se k prvnímu pokusu sice rozběhla, ale to bylo tak všechno. Kajsa skočila 110 cm a přičetla si devět bodů.

 

Nejlepším oštěpařem byl opět Mikulaj- za 9,57 metrů získal 28 bodů. O bod více měl Grgoš za 9,72 m. S jablkem v levé ruce a oštěpem v pravé házela Kajsa a byla nejlepší z děvčat- 4,52 m jí vyneslo 11 bodů.

 

Závěrečnou disciplínu, 1500 metrů, nejlépe zvládla Koutňa za deset bodů (8:32,40 min). Další čtyři závodníci získali bodů jedenáct- Kajsa, Šukša, Mikulaj a Grgoš. Hrubě to nezvládli Prcek s Koňasem, kteří si sice odpočítávali čas, ale spletli se o minutu. :-)

 

Co říct závěrem? Celý meeting se neobešel bez dohledu Závišova sandálu an červeném polštáři, který byl poblíž každého sektoru. I proto Mikulaj mohl překonat hranici 300 bodů rovnou o deset bodů. Poděkování patří i hosteskám Tomáši a Václavu Klvaňovi, Janě Bendaříkové, Martinu Javůrkovi a Michalu Richterovi. Uff, snad jsem na nic důležitého nezapomněla.

 

Fotky má Koňas, milerád vám je určitě pošle. Konečné výsledky žádejte pro změnu u p. Klvani.

 

Díky za nevšední zážitek.