Halové oddílové víceboje

Vytisknout

Tradiční víceboje SK Přerov se konaly v sobotu 5. března v olomoucké hale. Zejména pětiboje se zúčastnil velký počet závodníků z řad mladšího žactva, starších žaček, dorostenek, juniorek a žen, proto bylo čekání na pokusy v jednotlivých disciplínách opravdu zdlouhavé. Vynikajicí výkon podal Ondřej Hunčovský z Neratovic. V sedmiboji mužů nasbíral celkem 4383 bodů.

Všechny přítomné zaujal především výbornou výškou. Překonal laťku ve výši 196 cm a dva metry atakoval, byť neúspěšně. Z domácích závodníků byl nejlepší Aleš Říhošek (3726 bodů). Jan Koňařík opět nedokončil překážky a bohužel nezapsal ani v tyči. Po dlouhé pauze se představil Adam Dostál, který statečně bojoval a za dokončení sedmiboje si zaslouží pochvalu.

Přerovští junioři pojali víceboje pouze jako závody ve svých hlavních disciplínách. Zajímavým tak zůstává pouze start Aleše Kácela v kouli (9,53 m). 60 metrů zvládl velmi slušně (7,32 s). Zahanbit se nenechal ani Lukáš Pěček- 60m př. za 8,98 s.

Výborný víceboj předvedl dorostenec Petr Mikuláček (3359 bodů). Vydařenou měl zejména dálku, když si vylepšil osobák až na neuvěřitelných 597cm!

Mezi ženami předvedla nejhodnotnější výkon hranická Klára Úlehlová, která vylepšila svůj vlastní oddílový rekord na 2604 bodů. Zabojovat musela především v závěrečné osmistovce a nakonec jí čas 2:52,73 min stačil. Z domácích závodnic byla nejúspěšnější Adéla Balůsková s 2386 body.

Překvapila dorostenka Nikol Hanáková, a to skokem do výšky 140cm. Zahanbit se nenechala ani v kouli, kde předvedla slušných 9,26 metru. Její celkový bodový součet byl 1839 bodů. Soutěž mladších i starších žaček ovládly děvčata z Frýdku- Místku.

Závody proběhly v pohodě a bez větších komplikací. Děkujeme všem za pomoc a závodníkům gratuluji k předvedeným výkonům.

 

Fotky od Michala Fojta si můžete prohlédnout zde. Kompletní výsledky jsou k dispozici ke stažení na serveru www.atletika.cz