MMaS- Tři stříbra a dva bronzy pro SKPRE

Vytisknout

Druhý červnový víkend se na atletických stadionech v Ostravě- Vítkovicích a Olomouci bojovalo o tituly Mistrů Moravy a Slezska. Nejprve v sobotu 11. 6. závodil dorost, juniorstvo a dospělí na severu v městě horníků. Tato čytřčlenná výprava překážkářů se postarala o čtyři medaile, bohužel ani jedna z nich nebyla zlatá.

Mezi juniorkami startovala na 100 metrů překážek Hela Tomková. Pro malou účast se běželo rovnou finále. Hela, kterou stále provází zdravotní problémy, zaběhla svůj letošní standard 14,26 s, což stačilo "pouze" na druhé místo. Radostí do stropu jistě skákala Jana Sotáková z AK Olympu Brno, která Helči dala 7 setin. Odvetu si tato dvě děvčata dají už za týden na MČR na téže dráze.

Druhé stříbro vybojoval Lukáš Pěček na trati 400m př. juniorů. Běžel vynikající čas 57,61 s, avšak Patrik Schindler ze Sokola Opava byl ještě rychlejší, a to o celé čtyři vteřiny! Bronz přidal Luke na stodesítce (16,03 s).

Sbírku medailí doplnil Alda Říhošek na téže trati, ale mužské. Čas 16,13 s mu stačil na třetí místo. Na dlouhých překážkách byl čtvrtý (57,93 s).

Překážkářské kvarteto uzavírá dorostenec Peťa Mikuláček. Na stodesítce mu foukl mírný vítr do zad a Peťa finišoval ve slušném čase 16,62 s. Ve svém běhu byl druhý, na psotup do finále to bohužel nestačilo. Na start trati na 300m př. se neráčil dostavit a v tyči třikrát nezvládl svůj základní pokus na 280 cm, pro něj jindy pohodových.

Kompletní výsledky zde.

 

V neděli 12. 6. se sjelo starší žactvo do Olomouce. Za SK Přerov nastoupili pouze tři hoši. Jediný cenný kov, stříbro, získal Ondra Vrtěl v oštěpu za osobní rekord 46,24 m. K tomu přidal 12. místo v kouli (10,32 m). Dále byl druhý v rozběhu na 100m př. (16,37 s), do finálového běhu už však nenastoupil, stejně jako do závodu v hodu diskem.

Michal Richter byl ve svých bězích dvakrát šestý- 60m (8,72 s) a 200m př. (35,07 s). Na šedesátce byl v rozběhu šestý také Vojta Rakušan (9,44 s). Ve skoku do dálky se umístil na 24. pozici (397 cm).

Lucie Pavelková kvůli zranění nestartovala a je to škoda, protože mohla stejně jako Vrtěl bojovat a pěkná umístění.

 

Kompletní výsledky zde.

 

Všem gratuluji k úspěchům a výkonům.

Koutňa