Petr Mikuláček potvrdil formu

V sobotu 22.ledna se v Olomouci konaly krajské přebory jednotlivců z řad dorostu, juniorstva a dospělých. I SK Přerov zde měl své zastoupení. Lukáš Pěček získal stříbrnou medaili, Martina Koutňáková a Radim Hofman bronz. Na výbornou si opět vedl Petr Mikuláček, který si ve všech disciplínách utvořil nové osobní rekordy.

Překážky zvládl za 9,29 s a překonal tak i svůj osobák z žákovské kategorie. Ve finále bohužel nezvládl start a byl diskvalifikován. Do dálky předvedl vynikajících 575 cm a skončil na nepopulárním čtvrtém místě. Umístění v tyči mi není známé, tak jako minulý týden z ní nejsou uveřejněné výsledky, avšak proslýchá se něco o 261 cm. Přitom další postupnou výšku, 281cm, Mikulaj nadějně atakoval. (Plus zakládal na potřetí, ale to se nepočítá ... hlavně, že založil.)

První závod ve vrhu 5kg koulí má za sebou Radim Hofman. Skončil na 11. místě za 9,34 m. Příliš se mu nevedlo ve výškařském sektoru, 165 cm bylo tentokrát nad jeho síly a zapsal si tedy o pět centimetrů méně. I tak získal bronz. Jen dva cm za osobním rekordem zůstal ve skoku do dálky. Zaskákal si i finále, nakonec byl sedmý a jeho výkon měl hodnotu 513 cm.

Třetím z party hochů byl od letoška junior Lukáš Pěček. V rozběhu na 60 m př. si splnil cíl, když se o dvě setiny dostal pod 9 sekund. Bohužel tento čas nezopakoval ve finále (9,15 s). Na hladké šedesátce ulil start.

Z děvčat se nejlépe vedlo Martině Koutňákové, která získala bronz ve vrhu koulí žen. I přes velké problémy s technikou a malými problémy se zadním stehnem pravačky se postupně propracovala k jednomu z nejdelších pokusů její dosavadní kariéry (8,85 m). Velkým trhákem byl její start na 60m- Mikulaj na její vítězství vypsal kurz 1:200 ... Koutňa potvrdila očekávání, zaběhla čas 9,42 s a dokonce ani nebyla ve svém běhu poslední.

Bohužel se příliš nedařilo Káji Běhalové v dálce. Plna odhodlání si chtěla splnit limit na HMČR a mít klid. Ale nestalo se tak díky ambicím prof. Červené v silovém čtyřboji. Kája byla donucena ho den před závodem absolvovat celý dvakrát, takže se necítila zrovna fit. I tak je 493 cm pěkným výkonem z plné přípravy naší skvělé skokanky.

V dálce se představila i Petra Doležalová. Ani jí se nedařilo, její nejdelší pokus měřil 389 cm.

Jinak jsme to zvládli tak nějak v poklidu, odborně nás přijel podpořit pan trenér Kolomazník. Avšak největším zážitkem jistě zústává Hofik a speciálně upravená židle pro tělesně postižené koulaře, na které kraloval celou dobu, když zrovna nesoutěžil (takže skoro pořád) a cpal se půl kilovým balením sušenek z Lidlu.

 

Fotky budou později. Gratuluji k osobním rekordům.

Koutňa

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.