Okresní přebory žactva - výsledky

Halové okresní přebory mladšího a staršího žactva se konaly v pátek 20. ledna v olomoucké hale. Jako obvykle se jich ale zúčastnily oddíly z celé Moravy, čímž se poněkud pozvedla výkonnostní kvalita závodu. Nejvýše dosáhl Ondřej Vrtěl v běhu na 60 m překážek starších žáků. Ve finále A doběhl druhý v novém osobním rekordu 9,66 s. O dvě bronzové medaile se postarali Veronika Čejnová v běhu na 60 m př. mladších žaček (12,10 s) a  Jan Hostaša ve vrhu koulí mladších žáků (6,64 m). Oba si také posunuli své dosavadní nejlepší výkony. 

Smolně čtvrtá skončila Veronika Májová ve výšce starších žákyň.  Sice si vylepšila osobní rekord (149 cm), ale zároveň na pokusy prohrála třetí místo. O vyrovnané soutěži svědčí také dělené první místo, rovněž za výkon 149 cm. V běhu na 60 m př. byla Veronika pátá v dalším osobním rekordu (10,82 s) a ve skoku dalekém šestá (439 cm).

Na překážkách se zrodilo ještě několik dalších úspěchů: starší žák Pavel Mikuláček byl čtvrtý ve finále A i celkově (10,36 s), Rostislav Mališka celkově pátý (10,10 s), bohužel se horším rozběhovým časem dostal pouze do finále B. V mladším žactvu byla šestá jak Sára Kolomazníková (13,46 s), tak Tomáš Míček (13,58 s). Další šesté místo přidal Mikuláček v dálce (483 cm). Ve vyrovnaném osobním rekordu byl sedmý mezi výškaři starší žák Daniel Pátek (150 cm), když i on doplatil na více nezdařených pokusů na předchozích výškách.

Mezi mladšími žáky závodil i talentovaný přípravkář Šimon Kneisl. V běhu na 60 m dosáhl na sedmé místo (9,76 s) a v dálce se umístil o příčku hůře (360 cm). Jednalo se o jeho první atletické závody! Mladší žák Štěpán Doležal byl osmý mezi půlkaři taktéž ve vylepšeném osobním rekordu (3:07,75 min).

Všem gratuluji k předvedeným výkonům!

Kompletní výsledky

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.