Starší žactvo je ve skvělé formě

Vytisknout

V úterý 14. května se v Šumperku konalo 1. kolo krajského přeboru družstev staršího žactva. Ani SK Přerov nesměl v této soutěži chybět a své zástupce měl jak mezi děvčaty, tak mezi hochy. K parádním výkonům se navíc vyburcovali chlapci, kteří se umístili na čtvrtém místě s 94 body a na třetí Slováckou Sláviu Uherské Hradiště zaostali „jen“ 13 body. Děvčata na tom byla o něco hůře, za 25 bodů jim patří průběžná osmá pozice. Padlo mnoho osobních rekordů a dalších výkonů na jejich hranici.

Pavel Mikuláček se opět zlepšil v dálce a jeho osobní rekord má nyní hodnotu 593 cm. Za tento doslova a do písmene daleký skok bral první místo a soupeře porazil o pěkných pár decimetrů- druhý Vojtěch Peřina i třetí Dominik Orálek (oba AK Olomouc) skočili shodně 536 cm.

 

Pavel bodoval i v dalších disciplínách. V běhu na 100 m př. byl třetí (15,21 s) a v běhu na 150 m šestý (19,38 s). Na překážkách si opět vylepšil osobní rekord a na stopadesátce za ním zaostal o pouhé dvě setiny.

Dařilo se také Rosťovi Mališkovi. Na krátkých překážkách nenašel přemožitele a vylepšil si osobní rekord na velice pěkných 14,58 s. Další osobák a tentokrát druhé místo si připsal na trati 150 m (18,28 s), když nestačil pouze na famózního olomouckého Adama Rödera, který trať suverénně ovládl časem 17,32s. Svou výbornou rychlostní formu zúročil také na šedesátce, kterou prolétl za 7,66 s a do třetice si vylepšil své venkovní maximum (letos v hale běžel ještě o setinu rychleji).

Třetí první místo přerovských chlapců vybojoval v oštěpařském sektoru Vašek Klvaňa. Ani on se nenechal zahanbit a poprvé v životě se dostal přes 40 metrů, a to přesně o jeden centimetr. Se svým výkonem však nebyl příliš spokojený, protože má již delší dobu zálusk na delší vzdálenosti.

Další centimetrové zlepšení přidal ve skoku vysokém- přenesl se přes laťku ve výšce 156 cm, což stačilo na dělené osmé místo. A do třetice jeden decimetr mu chyběl k osobáku ve vrhu koulí- za výkon 10,80 m bral páté místo.

Ve výšce se předvedl Dan Pátek. Zvládl překonat výšku 166 cm a o druhé místo se podělil se zlínským Okonkwem. Na další postupné výšce útočil na vyrovnání osobního rekordu, avšak neúspěšně. Ani v disku a dálce nezaostal za svými osobáky příliš daleko- za výkon 514 cm do dálky bral páté místo a za diskem hozených 24,60 m byl sedmý.

Obrovské zlepšení na třísetmetrové trati předvedl Adam Kopec. Nechal se vytáhnout rychlejším soupeřem a ve svém běhu doběhl druhý ve skvělém čase 42,45 s. Jeho výkon stačil na celkové osmé místo. Poprvé také okusil trať na 100 m s překážkami, kterou zvládl za 20,32 s a umístil se na dvanáctém místě.

Dvě desátá místa přidali ještě Matěj Trochta a Jakub Rybka. Matěj bodoval na půlce (3:10,03 min) a Kuba v běhu na 150 m (20,07 s). Navíc byl ještě jedenáctý ve výšce (146 cm), a to ještě smolně- na desáté místo by mu stačil pouze lepší zápis na předchozích výškách.

Oporou družstva děvčat byla opět Verča Májová, která byla dvakrát druhá. Nejprve si v běhu na 100 m př. vylepšila osobák na hezkých 15,76 s a poté ve výškařském sektoru předváděla výborné skoky až do výšky 156 cm. Další postupná výška už bohužel byla v tento den nad její možnosti.

Pátá v běhu na 200 m př. byla Janča Chmelíková. Při svém premiérovém startu na této trati zaběhla hezký čas 34,97 s. Navíc přidala ještě desáté místo na poloviční distanci- čas 17,49 s je rovněž její osobák. Od bodu na nejkratším sprintu jí dělilo pouhých 6 setin, ale i tak může být spokojena s časem 8,73 s.

Osobní rekord si na stejné distanci vylepšila Terka Loupalová (9,00 s), Andrea Plhalová byla o 8 setin pomalejší. Další rekord přidala Terka v dálce, když se poprvé (s regulérním větrem v zádech) dostala za hranici čtyř metrů, a to o 2 cm.

 

Všem gratuluji k výborným výkonům.

Kompletní výsledky