Přípravka: štafeta zazářila a dařilo se i dalším

Vytisknout

Třetí a zároveň poslední kolo KP družstev přípravek s podtitulem „Hanácké Superman“ se konalo ve středu 5. června v Olomouci. Meteorologové už několik dní předem vyhrožovali s vytrvalým deštěm, a tak se nám postupně zužovala soupiska, přesto se závodů zúčastnil letos rekordní počet 20 dětí. Nakonec se vše ukázalo jako planý poplach- spadlo sotva pár kapek na začátku závodů a poté už bylo celkem hezké „atletické“ počasí.

Bodové žně zažily naše děti díky čtyřem štafetám. Skvěle běželo „áčko“ děvčat- Barča Jurčová, Kačka Sehnálková, Viky Koláčková a Sárka Ševčíková. Všechny předávky proběhly téměř ukázkovým způsobem a holky zaběhly druhý nejrychlejší čas (40,30 s)! V závěru dne si pak mohly vychutnat příjemné okamžiky na stupních vítězů a poté i lahodnou chuť čokolády Milky, kterou obdržely za své snažení. J

Béčková štafeta ve složení Gabča Patalová, Silvinka Beňová, Anča Gardiánová a Kikča Koláčková doběhla devátá, a to pouze „díky“ školácké chybě finišmanky. Ve svém rozběhu měly náskok více než 20 metrů, ten však nakonec ztratily. Tomu odpovídá i čas 46,79 s- holky měly rozhodně na víc!

Kluci tentokrát běželi v pozměněném složení. Áčko (Matěj Vojáček, Ondra Budař, Jáchym Kouba, Jonik Kolomazník) bodovalo devátým místem (42,33 s), béčko zůstalo o pozici nazpět (45,24 s; Aďa Houšťava, Kuba Zapletal, Davča Hastík, Vojta Karlík).

Výtečné výkony v individuálních disciplínách opět předvedla Kačka Sehnálková. Nejprve předvedla sedmý nejdelší skok soutěže a zároveň si vylepšila osobní rekord (345 cm) a poté nastoupila na start běhu na 600 m. Za svým výkonem z minulého kola nepatrně zaostala a v čase 2:11,02 min doběhla jako čtvrtá. O to větší překvapení bylo, když byla vyhlášena jako bronzová. Ukázalo se totiž, že jedna z rychlejších závodnic je již mladší žačka a závodila mimo soutěž.

Na pokraji svých sil jako dvanáctá finišovala Sárka Ševčíková (2:30,36 min), která ve finiši udolala Anču Gardiánovou, jenž nakonec skončila čtrnáctá (2:32,62 min). Také na osmistovce jsme měli tři zástupce. Parádní výkon předvedl Jáchym Kouba, když za sebou nechal mnohé starší soupeře s delším krokem a vylepšil si osobní rekord na 3:10,86 min, což je pro teprve osmiletého kloučka velice hodnotný výkon! Na body to bohužel nestačilo, byl dvanáctý. Pěkné časy zaběhli také Aďa Houšťava (3:17,32 min) a Davča Hastík (3:19,87 min).

Svá želízka v ohni jsme měli také mezi vrhači. Na čtvrtém místě v hodu míčkem se umístil Jonik Kolomazník (36,88 m) i Barča Jurčová v disku (12,95 m), desátá v téže disciplíně byla Viky Koláčková (10,43 m). Na dohled bodované desítce byla také v dálce (319 m/ 14.), stejně jako Silvinka Beňová v míčku (19,33 m/ 11.) a opět Barča v překážkovém běhu (13,28 m/ 13.).

Patnáctý v dálce byl Matěj Vojáček (320 cm), Aďa Houšťava byl osmnáctý (314 cm). Matěj byl také nejrychlejší z Přerováků na překážkách (12,85 s/ 21.). Mezi sprintery zaběhl sedmnáctý nejlepší čas Jonik Kolomazník (10,17 s) a mile překvapil také Oli Punge, který přes problémy se sluchem zvládl start na jedničku a s časem 10,43 s figuruje na 23. místě.

Po již avizovaném medailovém ceremoniálu a pořízení nezbytných fotek jsme se pod vedením Olomouce znalé Kajsy vydali plouživým krokem na nádraží. Ne však přímou cestou, ale maličkou oklikou. Stále nám ale zbývalo mnoho minut do odjezdu vlaku, a tak se zrodil skvělý nápad- naučit děti naši oddílovou hymnu. Premiérové vystoupení našeho sboru můžete shlédnout zde.

Co říct závěrem? Po loňském úspěchu družstva chlapců se mohou naše výsledky jevit jako ne příliš dobré a družstva jako neúspěšná. Osobně však vidím v těchto dětech velký potenciál, a to zejména vzhledem k jejich věku a tomu, co doposud (ne)mají odzávoděné. Sleduji každé jejich malé zlepšení a mám z něj upřímnou radost, a nejen proto věřím, že příští rok budeme zase o kousek jinde.

 

Podívejte se také na kompletní výsledky a fotogalerii ze závodu.